Siyaset DENiZ Baykal yemin etti

DENiZ Baykal yemin etti

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran’da yeniden Antalya Milletvekili seçilen Baykal, rahatsızlığı nedeniyle bugüne kadar yapamadığı yeminini dün yaptı. Baykal, oğlunun okuduğu yemin metnini özel kulaklıkla dinleyip tekrarladı. Eşi Olcay Hanım bu sırada gözyaşlarını tutamadı

DENiZ Baykal yemin etti

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Ekim 2017’den bu yana tedavi gören ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’den yeniden Antalya Milletvekili seçilen Deniz Baykal, dün TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti. Duygusal anların yaşandığı törende Baykal’ın eşi Olcay Hanım ve kızı Aslı gözyaşlarını tutamadı. Nisan başında hastaneden taburcu olup Antalya’da istirahate çekileceği belirtilen Baykal, Meclis’in seçim için tatile girmesi öncesi bugüne kadar yapamadığı yeminini etmek istedi. Meclis yönetimine de bu talep iletildi. Bu çerçevede Baykal dün tekerlekli sandalyesiyle bindirildiği özel bir minibüsle ailesinin eşliğinde Meclis’e getirildi. Baykal 14.00 olan açılış saatinden yaklaşık 15 dakika önce Genel Kurul salonuna alındı. Bu sırada görüntü almasına izin verilmedi. Baykal’ın Genel Kurul saatine kadar özel kulaklık aracılığıyla yapacağı yemin için hazırlık yaptığı ve kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunan vekillerle sohbet ettiği öğrenildi. Genel Kurul 14.00’te TBMM Başkanvekili Levent Gök başkanlığında açıldı. Gök, “Bugün özel bir gün. Türk siyasetinin duayeni, TBMM’nin geçici başkanlarından değerli devlet adamı, değerli büyüğüm Sayın Deniz Baykal’ı, bugün, uzun bir aradan sonra TBMM’de görmekten büyük bir mutluluk diliyorum. Aramız hoş geldiniz” diyerek Baykal’ı kürsüye davet etti. Baykal, bir Meclis kavasının yardımıyla özel rampayı kullanarak kürsüye geldi. Milletvekillerine eliyle selam veren Baykal ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Tüm vekiller alkışladı

Baykal, yeminini herhangi bir metne bakmaksızın etti. Yemini ezberden okuyormuş zannedilse de Baykal’ın reji salonuna alınan oğlu tarafından okunan metni, kulağındaki özel kulaklık aracılığıyla dinleyip tekrarlayarak yeminini ettiği belirtildi. Baykal’ın gözlerindeki görme problemi nedeniyle yemin için bu formülün bulunduğu öğrenildi. Baykal, kürsüye çıkışında olduğu gibi yeminin ardından kürsüden ayrılırken de yine parti ayrımı olmaksızın tüm milletvekillerince alkışlandı. Yemin sonrası Baykal, yeniden tekerlekli sandalyesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da oturduğu CHP sıralarının yanına getirildi. Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekiller Baykal’ı ayakta karşıladı.

Gök, yemin sonrası “Sayın Baykal bugün hepimize bir büyük mücadele örneğini, hayata, siyasete ve toplumuna karşı sorumluluk duygusunu ve büyük iddiasını bir kez daha göstermiştir” dedi. Konuşmaların ardından Gök, birleşime ara verdi.