Ekonomi Denizler Atmaca’yla korunacak!

Denizler Atmaca’yla korunacak!

16.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk savunma sanayisi yurt dışından temin edilen bir ürünü daha yerlileştirdi. Denizlerdeki caydırıcılığı artırmak için yerli imkanlarla geliştirilen Atmaca füzesinin seri üretimi ‘İkinci 100 Günlük Eylem Planı’ kapsamında başlıyor. Buna göre, Savunma Sanayii Başkanlığı ile ROKETSAN arasında imzalanan ‘Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Tedariki (Atmaca) Projesi Seri Üretim Sözleşmesi’ doğrultusunda seri üretime geçilecek.

Denizler Atmaca’yla korunacak

Atmaca Projesi, Deniz Kuvvetleri’nin MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına yönelik başlatıldı. Atmaca seyir füzeleri ROKETSAN, atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlar ASELSAN tarafından yerli imkanlarla geliştirildi. Füzelerin seri üretimleri ROKETSAN, atış kontrol sistemi ile gerekli donanım ve yedek malzemelerin üretimleri ASELSAN tarafından gerçekleştirilecek. Atmaca, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olacak.

Haberin Devamı

6.5 milyar dolar

Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde şirketin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk Yaşar, Atmaca füzesinin tamamen özgün ve yerli bir ürün olduğuna vurgu yaptı. Yaşar, “Motoru dışarından geliyor ama çok az kaldı onu da yerlileştiriyoruz, bitmek üzere. Motoru Kale Grubu çalışıyor” bilgisini verdi.

ROKETSAN’ın 2 bin 700 üzerinde çalışanı bulunuyor. 900’ü Ar-Ge mühendisi olmak üzere bin 400 mühendis istihdam eden şirket, kendi teknolojisini geliştiriyor. Şirketin, 6.5 milyar dolarlık imzalanmış sözleşmesi bulunuyor.

Test atışını gençler de izleyecek

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) 10 genci, Sinop’ta yapılacak Atmaca füzesi test atışına götürecek. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, 12-13 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirilen Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde sektörün önemli isimleri ve kurumları, deneyimlerini gençlerle paylaşmak üzere “Vizyoner Genç” temasıyla buluştu. SSB, Vizyoner Genç tanıtımına katılan üniversite öğrencileri içerisinden vizyonergenc.com’a üye olup başvuru yapanlar arasından 10 genci Sinop’ta yapılacak Atmaca füzesi test atışına götürecek.

Haberin Devamı

Denizler Atmaca’yla korunacak