Depresyon Belirtileri

Depresyon Belirtileri

Son dakika depresyon belirtileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan depresyon belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan depresyon belirtileri haber sayfamızda...

Depresyon Belirtileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 690 depresyon belirtileri haberi bulunmuştur.
Depresyon vücudu böyle vuruyor! Kalpten beyne 8 etkisi
Depresyon vücudu böyle vuruyor! Kalpten beyne 8 etkisi Depresyon dünya çapında 264 milyon insanı etkileyen zihinsel bir hastalıktır. Bu hastalık sadece ruhu değil bedeni de değiştiriyor. Fiziksel sağlığı etkiler ve diğer ciddi hastalıklara neden olabilir. İşte depresyonun vücuda olan 8 etkisi
2.01.2024 Genel Sağlık
Kış depresyonuna yenilmeyin! 'Şiddeti kişilik yapısına göre farklılık gösteriyor'
Kış depresyonuna yenilmeyin! 'Şiddeti kişilik yapısına göre farklılık gösteriyor' Kış mevsiminin gelişiyle birlikte birçok kişide psikolojik değişimler başlayabileceğini belirten Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Kışın gelişi ve güneş ışınlarının azalmasıyla kişilerin depresif durumlarında artışlar gözlemlenebilir. Kış mevsiminde sorumlulukların daha da artması, yaşam hızına uyum sağlamaya çalışma, programlarda yoğunluk ve günlerin kısalığı gibi sebepler kış depresyonunun yaşanmasına zemin hazırlayabilir” dedi.
9.12.2023 Genel Sağlık
Türkiye'de her 100 kişinin 5'i muzdarip! Depresyon en çok onlarda görülüyor
Türkiye'de her 100 kişinin 5'i muzdarip! Depresyon en çok onlarda görülüyor Türkiye’de her 100 kişiden 5-6’sında sonbahar depresyonunun görüldüğünü belirten Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Depresyon tanısıyla tedavi edilenlerin yüzde 65’ini sonbahar depresyonu yaşayanlar oluşturmaktadır. Bu bakımdan sonbahar depresyonu tüm depresyon vakaları içinde en sık görülen türdür. Sonbahar depresyonu en sık 17-25 yaş aralığında görülmektedir” dedi.
12.10.2023 Genel Sağlık
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir Gün içerisinde insanlar birçok farklı duygu hissedebilir. Ancak sebepsiz yere ağlıyorsanız ve kendinizi umutsuz hissediyorsanız depresyonda olabilirsiniz. Sizler için depresyon nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl geçer hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
5.08.2023 Ruh Sağlığı
Yaz mevsiminde depresyona dikkat! 10 belirtiyle kendini gösteriyor
Yaz mevsiminde depresyona dikkat! 10 belirtiyle kendini gösteriyor  Özellikle mevsim geçişlerinde sirkadiyen ritimdeki değişikliklerin yaz depresyonu açısından risk oluşturabildiğini söyleyen Uz. Dr. Yalçın Kahya, yaz mevsiminde görülen depresyonun 10 belirtisini açıkladı ve başa çıkmak için tavsiyelerde bulundu.
23.07.2023 Genel Sağlık
Daha önce geçirenler ve kadınlar risk altında! Mevsimsel depresyon ve tedavisi
Daha önce geçirenler ve kadınlar risk altında! Mevsimsel depresyon ve tedavisi Etkilerin bazen normalin üzerinde yaşanarak tedavi gerektiren bir tabloya dönüştüğünü belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Erman Şentürk'e göre mevsimsel depresyon genellikle sonbahar ve kış aylarında başlıyor, ilkbahar ve yaz aylarında geriliyor. Tedavide antidepresanlar, D vitamini, ışık tedavisi ve bilişsel davranışçı terapilerinin uygunlandığını söyleyen Şentürk, daha önce depresyon geçirenlerde ve kadınlarda mevsimsel depresyon riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekti.
15.07.2022 Ruh Sağlığı
Travma sonrası stres bozukluğuna dikkat!
Travma sonrası stres bozukluğuna dikkat! Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) hemen hemen herkes tarafından bilinen yaygın psikolojik problemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere travmatik bir olay yaşamış olan her bireyde travma sonrasında tepkiler gelişebilir. Ancak travmatik olaylara karşı verilen bu tepkiler genellikle kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Kişinin verdiği bu tepkilerin çok daha uzun sürmesi halinde travma sonrası stres bozukluğu durumundan şüphelenilebilir. Ancak bu psikolojik problem tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bunun için ise elbette uzman bir hekime danışmak şarttır. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
26.06.2022 Ruh Sağlığı
Recep İvedik 3 oyuncuları kim, konusu nedir? Recep İvedik 3 filmi nerede çekildi?
Recep İvedik 3 oyuncuları kim, konusu nedir? Recep İvedik 3 filmi nerede çekildi? Recep İvedik 3 filmi 2010 yıllında vizyona girdi ve serinin üçüncü yapımıdır. Başrollerinde Şahan Gökbakar ve Zeynep Çamcı yer alıyor. Film komedi türünde hazırlandı. İşte, Recep İvedik 3 filmi oyuncu kadrosu...
1.02.2022 Cadde
Andropoz depresyonu tetikliyor!
Andropoz depresyonu tetikliyor! Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var" dedi.
6.10.2021 Genel Sağlık
Fiziksel faaliyet depresyonu engelliyor mu?
Fiziksel faaliyet depresyonu engelliyor mu? Özellikle pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte birçok kişide depresyon ya da depresyon belirtileri görülmeye başladı. Hareketimizin neredeyse sıfıra indiği pandemi sürecince hareketsizlik depresyona sebebiyet veriyor mu? Fiziksel faaliyet depresyonun ne kadar önüne  geçebiliyor? Gelin hep birlikte Molatik olalım...
10.08.2021 Diğer
Pandemi döneminde ergenlere yaklaşım nasıl olmalı?
Pandemi döneminde ergenlere yaklaşım nasıl olmalı? İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminin her yaş için pek çok zorluğu beraberinde getirdiğini belirten uzmanlar, bu süreçte özel bir dönemden geçen ergenlerin de farklı sorunlar yaşayabileceğine işaret ediyor. Okul ve akran iletişiminin azalmasıyla ortaya çıkan izolasyonun yalnızlık  ve depresyon belirtilerine yol açtığına dikkat çeken uzmanlara göre, bu dönemde gencin arkadaşlık edinmesi ve sosyal ilişkiler kurması desteklenmeli. Çocuk Ergen Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Neriman Kilit, ergenlik dönemi ve pandemi döneminde ergenlere yaklaşım konusunda değerlendirmelerde bulundu.
24.05.2021 Çocuk Sağlığı
Eve kapanmanın psikolojik etkilerini azaltmanın yolları
Eve kapanmanın psikolojik etkilerini azaltmanın yolları Karantina ve kısıtlama dönemleri kişileri psikolojik olarak olumsuz etkileyebiliyor. Hatta bu durumlar bazı kişilerde kaygı, anksiyete ve depresyon belirtilerine de yol açabiliyor. Klinik Psikolog Dr. Öğretim Üyesi Murat Artıran, bu sürece düşünsel olarak kendimizi hazırlayarak ve davranışsal olarak ise zaman planlaması yaparak bu etkilerin en aza indirilebileceğini belirtti.
11.05.2021 Ruh Sağlığı
Antidepresan Nedir, Yan Etkileri Nelerdir? Antidepresanın Zararları Nelerdir?
Antidepresan Nedir, Yan Etkileri Nelerdir? Antidepresanın Zararları Nelerdir? Günümüzde pek çok kişinin kullandığı şeylerin başında antidepresan gelmektedir. Özellikle antidepresan pek çok kişide bazı yan etkileri ile bilinmektedir. Bundan dolayı antidepresan kullanımı ancak gerekli görüldüğü yerlerde yapılmalıdır. Antidepresan ile ilgili araştırma yapanların sayısı bir hayli fazladır. Peki antidepresan nedir? Antidepresan yan etkileri nelerdir? Antidepresanın zararları nelerdir? İşte antidepresan ile ilgili tüm detaylar.
24.04.2021 Sağlık
Depresyon Çeşitleri Nelerdir? En Çok Karşılaşılan Depresyon Türleri Ve Tedavi Yöntemleri...
Depresyon Çeşitleri Nelerdir? En Çok Karşılaşılan Depresyon Türleri Ve Tedavi Yöntemleri... İnsanlar bazı yaşadığı durumlardan dolayı psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Özellikle psikolojik nedenlerden dolayı kişilerde depresyon görülebiliyor. Kişiler yaşanılan bu depresyonun çeşitlerini araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Depresyon çeşitleri nelerdir? En çok karşılaşılan depresyon türleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili tüm detaylar.
31.03.2021 Sağlık
Depresyondan Kurtulma Yolları Nelerdir? Depresyondan Kurtulmak İçin Öneriler...
Depresyondan Kurtulma Yolları Nelerdir? Depresyondan Kurtulmak İçin Öneriler... İnsanlar bazı durumlardan dolayı psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Bu sorunlardan dolayı depresyon durumları görülebiliyor. Depresyonun nasıl olduğu ve hangi belirtileri gösterdiği birçok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Depresyondan kurtulma yolları nelerdir? Depresyondan kurtulmak için öneriler hakkında detaylı bilgileri derledik.
20.03.2021 Sağlık
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin, göz kapakları ve dudaklardaki şişliklerle beraber görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih özellikle bahar aylarında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Stresin kurdeşeni kötüleştirebileceğini anlatan Uzm. Dr. Salih, depresyon belirtileri yaşayan hastaların mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini söyledi.
18.03.2021 Genel Sağlık
D Vitamini Takviyesi Hangi Durumlarda Alınmalıdır? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
D Vitamini Takviyesi Hangi Durumlarda Alınmalıdır? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Vücudumuzun bağışıklığının düşmemesi için vitaminler oldukça önemlidir. Vitaminler yağda eriyenler ve suda eriyenler olmak üzere iki gruba ayrılır. D vitamini yağda eriyen vitaminlerden bir tanesidir. D vitamini takviyesi hangi durumlarda alınmalıdır? D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Depresyon Nedir? Depresyon Tüm Belirtileri Ve Tedavisi...
Depresyon Nedir? Depresyon Tüm Belirtileri Ve Tedavisi... Depresyon, nasıl düşündüğünüzü, nasıl hissettiğinizi ve davrandığınızı olumsuz etkileyen ciddi ve oldukça yaygın bir hastalıktır. Depresyon, sürekli mutsuz olma ve üzüntü halidir. Depresyonda olan kişiler yapmaktan zevk aldıkları şeyleri bile yapmak istemez ve hiçbir şeyden keyif almamaya başlarlar. Depresyon çeşitli fiziksel ve ruhsal belirtilerle ortaya çıkabilir. Depresyon nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
11.03.2021 Sağlık
Doğum Sonrası Depresyon (Postpartum) Nedir? Postaprtum Depresyon Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Doğum Sonrası Depresyon (Postpartum) Nedir? Postaprtum Depresyon Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer? Ne kadar dört gözle bekliyor olursanız olun, bebek sahibi olmak streslidir. Uykusuzluk, yeni sorumluluklar ve kendinize ayıramadığınız zaman göz önüne alındığında pek çok duygusal bir hız trenindeymiş gibi hissetmeniz doğaldır. Fakat bu duygu durumları uzadığında Doğum sonrası depresyon yaşıyor olabilirsiniz. Peki nedir bu doğum sonrası depresyon? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.03.2021 Sağlık
Haşimato Hastalığı Nedir? Haşimato Tiroidi Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Haşimato Hastalığı Nedir? Haşimato Tiroidi Tedavi Edilmezse Ne Olur? Haşimato hastalığı günümüzde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Bu sebeple insanlar bu hastalığı ve nedenlerini merak etmektedir. ''Haşimato nedir? Haşimato tiroidi tedavi edilmezse ne olur?'' sorularının cevaplarını sizler için derledik.
22.02.2021 Sağlık
Manik Depresyon Nedir? Manik Depresif Bozukluk Belirtileri Nelerdir?
Manik Depresyon Nedir? Manik Depresif Bozukluk Belirtileri Nelerdir? İnsanlar yaşam süreleri boyunca bazı hastalıklara yakalanabilmektedir. Bu hastalıkların bazıları fiziksel, bazıları psikolojik bazıları ise hem psikolojik hem de fiziksel olabilmektedir. Psikolojik olarak görülen rahatsızlıkların başında depresyon gelmektedir. Depresyonun bir türünü de manik depresyon oluşturur. Manik depresyon nedir? Manik depresif bozukluk belirtileri nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
14.02.2021 Sağlık
Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir? Bipolar kişilik bozukluğu testi
Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir? Bipolar kişilik bozukluğu testi Günlük hayatın stresi ve sıkıntılarından insanlar psikolojik olarak da sıkıntılar yaşayabilmektedir. Günümüzün yaşam şartları psikolojik durumları çok daha fazla etkilediği için psikolojik rahatsızlıklar da oldukça fazla artmaktadır. Bipolar bozukluk da psikolojik rahatsızlıklardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Bipolar bozuklukla ilgili detayları merak edenler için bu belirtileri derledik.
14.01.2021 Sağlık
Depresyonun Belirtileri Nelerdir? Depresyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Depresyonun Belirtileri Nelerdir? Depresyon Tedavisi Nasıl Yapılır? Depresyonun belirtileri nelerdir? Depresyon tedavisi nasıl yapılır? Depresyon hangi durumlarda ortaya çıkmaktadır? Kişi depresyonda olduğunun farkına varabilir mi? Depresyon kendiliğinden geçer mi? Depresyon kronik hale gelebilmekte midir? Depresyon son yıllar da neden sıklıkla rastlanan hastalıktır? Depresyonda doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Depresyon belirtileri ve depresyon tedavisi hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık
Pandemi bizi depresyona mı sürüklüyor?
Pandemi bizi depresyona mı sürüklüyor? Hepimiz zaman zaman yaşadıklarımızdan dolayı kendimizi yorgun, mutsuz, keyifsiz, karamsar, isteksiz, enerjisiz hissederiz. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde bu duyguları daha sık yaşar hale geldik. Bu duygularımızın geçici olması normaldir. Ancak bu duygu durumları en az iki haftadır ara vermeksizin devam ediyor ise depresyon yaşıyor olabiliriz...
28.12.2020 Hayat
Dikkat Dağınıklığı Belirtileri Nelerdir? Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Nasıl Çözülür?
Dikkat Dağınıklığı Belirtileri Nelerdir? Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Nasıl Çözülür? Dikkat dağınıklığı öğrenmeyi ve hayatı olumsuz etkiler. Peki dikkat dağınıklığı ve belirtileri nelerdir, çocuklarda dikkat dağınıklığı nasıl tedavi edilir? İşte, tüm detaylar.
22.12.2020 Ebeveyn

Benzer Haber Etiketleri

Depresyon Belirtileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.