Yaz sıcaklarında normalden daha fazla su kaybediyoruz tabiki yapmamiz gereken öncelikle bol bol su içmek ama kimi zamanda söyle buzzzz gibi bir içecek olsa diyoruz. Hem içim serinlesin, hem sağlıklı olsun, hem metabolizmam hızlansın hemde kalorisi yüksek olmasın diyorsanız bu tarif tam size göre.

Detoks Limonata

2 poşet yeşil çay (dökme olarak kullanıyorsanız ki bunu tercih ederiz :) o zaman hani demlediğimiz toplar var ya ondan dolu bir top)
1 cay k bal
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su
2-3 adet karanfil
3 dilim taze zencefil
2-3 dilim limon
Buzzzzz

Haberin Devamı

Önce yeşil çaylar bir bardak sıcak suda demlenir. Sonra üzerine bal, zencefil ve karanfiller eklenir. Tüm tatlar iç içe geçerken hazırladığımız yeşil çay da oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine bir bardak daha su (normal ısıda) ve limon dilimleri eklenerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra arzu ederseniz buz ilave ederek büyük bir bardağa alıp afiyetle içebilirsiniz.

Püf noktaları

Tatlı krizi yaşayanlar içine bir adet çubuk tarçın ilave etsinler
Tarif bir kişiliktir. Kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilir büyük bir sürahi hazırlayabilirsiniz ancak etkisini görebilmek icin gün içinde tüketmeli ve her gün taze hazırlamalısınız.

Sağlıklı ve fit günler dilerim

Jülide Şimsek A.