Devlet Denetleme Kurulu'ndan KPSS için yeni açıklama: Vatandaşlarımız müsterih olsun
Devlet Denetleme Kurulu'ndan KPSS için yeni açıklama: Vatandaşlarımız müsterih olsun Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığı iddiası gündemdeki yerini korurken, Devlet Denetleme Kurulu'ndan yeni bir açıklama geldi.
4.08.2022 Gündem
Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Bir sorun görünüyor
Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Bir sorun görünüyor KPSS'de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Devlet Denetleme Kurulu, ÖSYM'de ve yayınevinde incelemelere başladı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı da süreçle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.
3.08.2022 Haberler
KPSS soruşturmasında sıcak gelişme! DDK'dan suç duyurusu, YÖK'ten inceleme, yayınevinde arama
KPSS soruşturmasında sıcak gelişme! DDK'dan suç duyurusu, YÖK'ten inceleme, yayınevinde arama KPSS'de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Devlet Denetleme Kurulu, ÖSYM'de ve yayınevinde incelemelerde bulundu. DDK Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. YÖK Başkanı Erol Özvar "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü yayınevine ait 2 adreste arama başlattı.
4.08.2022 Gündem
Gül'den DDK'ya talimat
Gül'den DDK'ya talimat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iletişimin dinlenmesi ve tespitine yönelik kurumsal ve mevzuat kapasitesinin değerlendirilmesi, 'yolsuzlukla mücadele kapasitesinin' değerlendirilmesi, kent rantlarının analizi ile imar uygulamalarının değerlendirilmesi, 'kariyer meslek' uygulamalarının değerlendirilmesi, 'devlet sırları' ve 'gizlili derecelerine' ilişkin düzenleme ve uygulamaların değerlendirilmesi için Devlet Denetleme Kurulu'na araştırma, inceleme ve denetim talimatını verdi.
11.09.2019 Haberler