Siyaset Devletin zirvesi saldırıyı kınadı

Devletin zirvesi saldırıyı kınadı

22.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’da katıldığı şehit cenazesindeki linç girişimine ilişkin devletin zirvesinden çok sayıda kınama geldi.

Devletin zirvesi saldırıyı kınadı

Hükümet, TBMM, AK Parti, İYİ Parti, Saadet ve HDP’den linç girişimine yönelik şu açıklamalar yapıldı:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye’de siyasetçilere, hiç kimseye karşı bu davranışta bulunmaya hakkı yoktur. Bunun bir provokasyon olduğunu düşünüyorum.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyorum” açıklaması yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztark da, “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Bu son derece organize bir eylemdir” dedi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP lideri Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptıkları açıklamayla saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

‘Saldırıdan dolayı üzüntü duyduk’

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun karşı karşıya kaldığı olaydan memnuniyet duymak mümkün değildir. Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine kendisi araştırmalı danışmanlarına sormalı parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunulmalı. Ve ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdır. Yüzde 9.83 oy aldığın yere hala mahkemede aklanmamış paklanmamış bir belediye başkanı ile gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin. İki gün sonra taziye evine gitsen acısının hafiflediği bir ortamda başsağlığı dilesen ne olur.”

Haberin Devamı

‘Demokrasiye yönelik saldırı’

Türkiye Demokrasi Platformu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı demokrasimize yönelik bir saldırı sayıyor, faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Siyasi gerilimin, Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı örneğinde olduğu gibi siyasi şiddet eylemlerine dönüşmemesi için, siyasileri hedef gösterici söylemden uzak durmaya davet ediyoruz” denildi.