Gündem Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak?

22.05.2019 - 12:03 | Son Güncellenme:

DGS başvuruları 21 Mayıs'ta yapılan geç başvuruların ardından sona erdi. Binlerce aday sınav tarihini bekliyor. ÖSYM DGS için tarihi belirledi. Peki, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2019 ne zaman yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak

ÖSYM tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak? Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar heyecanla sınav gününü bekliyor.

Haberin Devamı

DGS 2019 NE ZAMAN?

Geç başvuruların sona ermesinin ardından sınav için geri sayım başlıyor. DGS 2019 30 Haziran 2019'da yapılacak. Sınav 10.15'te başlayacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran'da yapılacak DGS'nin sonuçları 25 Temmuz'da ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, kılavuzda yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ