Fenerbahçe "Dinamo'nun en iyisi Olmo"

"Dinamo'nun en iyisi Olmo"

20.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gol.hr editörü Ivica Medo, yakından tanıdığı Dinamo Zagreb takımını Milliyet için tartıya çıkarırken, genç yıldız Olmo’nun çok etkili bir hücumcu olduğuna dikkat çekti.

Dinamonun en iyisi Olmo

SENAD OK

Haberin Devamı

Dinamo Zagreb-Fenerbahçe randevusu öncesi Gol.hr editörü Ivica Medo, yakından tanıdığı Hırvat ekibini Milliyet için tartıya çıkardı. Fenerbahçe’nin rakibini tüm yönleriyle değerlendiren Medo şunları anlattı:

- Geçen sezon aslında kötü bir süreç vardı. Arka arkaya mağlubiyetler, teknik adam değişiklikleri ve Mamic krizi. Kulübün ikinci başkanı yolsuzlukla suçlandığı için Bosna Hersek’e kaçtı. Ardından tribünler belli bir süre protestoda bulundu ve maça gitmedi. Buna rağmen sezonu şampiyon olarak bitirmeyi başardılar.

- Dinamo, 50 yıldır Avrupa Kupalarında büyük bir sendrom yaşıyor. Bir türlü kupalarda bahar ayını göremedi. Artık bu durum, kulübü ve taraftarı fazlasıyla etkiliyor. Bu sene bu kabusa son verip gruptan çıkmak ve 2019 yılında da Avrupa’da mücadele etmek istiyor. Young Boys’a karşı ilk maçta deplasmanda iyi oyun ve ve sonuç vardı. 1-1’in rövanşında evinde 2-1 kaybedip elendi. Büyük bir şok oldu. Aslında iyi de oynamışlardı. bir penaltı golü ardından hakemin yanlış kararı ile çalınmayan bir penaltı vardı. O dönen topta gol oldu ve Young Boys maçı 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

- Aslında bu maçın kaybedilmesinde Dinamo’nun oyun tarzı da etkiliydi. Maç içinde her zaman pres yapar. 15-20 dakika kadar. Ama bu maçta bu baskı ve coşku fazla sürdü ve çok yoruldu. Takım, fizik olarak ikinci yarı düştü. Buna rağmen şanslar yakaladı. Takımın bir golcü sıkıntısı var. Bu maçta fırsatlar yakalasa da bence iyi bir golcüsü olmaması tura mal oldu.

- Her zaman dörtlü defans oynar. 4-1-4-1, 4-3-3, 4-5-1 gibi dizilişleriyle oynayabilir. Ama savunmadaki dört kişi her zaman vardır. Sistemli oynayan ve güçlü orta sahaya önem veren bir yapısı vardır. Ama dediğim gibi golcü problemi takımın en zayıf noktası.

- Bence takımın en iyi oyuncusu Daniel Olmo. Çok genç yaşta Barcelona altyapısından takıma dahil oldu. Kanat, ikinci forvet gibi alanlarda etkili. Bence tartışmasız takımın en iyi oyuncusu. Hatta 19 yaşındaki futbolcunun bu sezon Barcelona’ya gideceği bile konuşuldu.

Yazarlar