Afyonkarahisar Dinar'da Çiçek Festivali

Dinar'da Çiçek Festivali

17.04.2019 - 11:07 | Son Güncellenme:

Dinar'da Çiçek Festivali

Dinarda Çiçek Festivali

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 7. Çiçek Festivali düzenlendi.

Dinar Çiçekçileri Kültür Derneği ile bir çiçek firması tarafından düzenlenen Çiçek Festivali'nin açılışı Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır ve protokol üyeleriyle vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde 200 çeşit ve toplamda 30 bin çiçek stantlarda yer aldı.

Dinar Çiçekçileri Kültür Derneği Başkanı Aziz Yılmaz, festivali 'Çiçeklerin açtığı yerde umutlar da canlanır' düsturuyla düzenlediklerini söyledi.

Kaymakam Selami Kapankaya, "'Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak' demişler. Dinar'da insanların eğlenebileceği, vakit geçirebileceği, bilgi edinebileceği işte bunlar bir başlangıçtır. Dinar'ımızda kaymakamlık, belediyemiz ve böyle gayretli vatandaşlarımız sayesinde daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Turizm medeniyet projesidir, bir barış projesidir. İnsanlar birbirini tanıdıkça sever. İlçede de birlik, beraberlik olan yerde de başarı olur karşılıklı sevgi, saygı olur" dedi.

Konuşmaların ardından Aziz Yılmaz, katılımcılara stantlardaki çiçekleri tanıttı. Festival 25 Nisan tarihine kadar sürecek.

FOTOĞRAFLI