Direnciniz Kaybetme Korkunuz

Hiç bu açıdan bakmış mıydınız? Değişim yeni bir başlangıçtır ancak yeniye başlamak için bir şeyi terketmek, bırakmak, sonlandırmak gerekir. Değişime dirençgöstermek bırakacağınız şeyi kaybetmekten korkmaktır. Bırakacağınız şey işlevini tamamlamış artık işe yaramaz bir şey olsa bile bırakmaktan korkarsınız. Asıl korkan egomuzdur :) ''bırakılacak şey'' bir davranış, bir ilişki, bir nesne, bir bilgi ya da yaşam tarzı olabilir. Her ne olursa olsun onu bırakmadan değişemezsiniz.

Şimdi sizin için değişmesinin iyi olacağı ama değiştrimek için harekete geçemediğiniz dirençgösterdiğiniz bir konuyu düşünün..... Ve kendinize sorun ''bu değişimi yaparsam neyden vazgeçmem, neyi sonlandırmam gerekiyor?'' Cevabınız size, sizi engelleyen kaybetme korkunuzu gösterecektir. Eğer cevabınız ''hiçbir şeyi bırakmam, hiçbir şeyden vazgeçmem gerekmiyor ama yine de değişemiyorum" ise bırakmaktan korktuğunuz şey DURMAKTIR - EYLEMSİZLİKTİR! Değişime olan direncin Egonun bırakma korkusudur, senin değil...

Haberin Devamı

Sen bilinçli yetişkin halinle hayatına güzellik katacak değişim için harekete geçebilirsin. Evet sen bunu yapabilirsin! Bu mesajı okuman tesadüf değil :) Hiçbir şey tesadüf değil, ya da tesadüf dediğin her şeyin bir anlamı, bir görevi var.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

ICF PCC Profesyonel Koç & NLP Eğitmeni

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

+90-543-655-50-51

www.arzubiyiklioglu.com
instagram.com/arzu.biyiklioglu/
facebook.com/arzubiyikliogluofficial/