"DirenNur" artık "HamişNur"

2 Eylül 2014 tarihinde bir motivasyon fotoğrafı ile başladı aslında '' Instagram'' ile tanışman ''DirenNur'' dedin.İlk önce hayata karşı Diren meliydi NUR,sonra kilolarına diren meliydi.

Yoksa sadece iştahına karşı olan zaafına mı direnmeliydi.

Nur'un dünyası tüm extra large hatunların başından geçen olaylar gibiydi,tek farkı ise diğer hem cinsleri gibi saklanmak yerine kendi gibi bu durumdan muzdarip olanlara belki bir umut olurum, belki toplumda ki bakış açılarını biraz da olsa engelleyebilirim diyerek yola çıktı.

3 sene içinde Nur ''945'' fotoğraf ile 12,1 B takipçisinin adeta ailesinden biri olmuştu.

Bu fotoğraflarda sadece diyet,spor yoktu. Ne yani '' EXTRA LARGE'' yiz diye güzel olamaz mıyız ?

Haberin Devamı

Ay vallahi misler gibi de oluruz be yavrusu

DirenNur makyaj önerileri ve alışveriş hakkında da paylaşımlar yapıyordu.Aşkıyla,evliliğiyle,mutluluğu ile hayatı güzel bir şekilde devam ederken.

Sayfasına bakarken bir de ne göreyim. Bizim DirenNur olmuş mu sana HamişNUR (HAMİLE) nasıl sevindim,nasıl mutlu oldum.Hemen Nur'a yazıp onunla ufak bir röportaj yapmalıyım dedim.

Ve sağ olsun beni kırmadı,işte durum tam da bu şekilde başladı;

- Nur'u toplum nasıl bir anda '' DİRENNUR'A'' çevirebildi anlatabilir misin ?

Klasik her şişmanın duyduğu laflardan sıkılmamla.. '' Zayıf olsan taş gibi olursun...aslında zayıf olsan çok hoş kızsın...'' gibi tipik söylemler.

-Hamile olduğunu öğrendiğinde neler hissettin ?

Öncelikle hamile kalamayacagımı düşünüyordum neden mi ? Çünkü ben kiloluydum! Zayıflar hemencecik hamile kalabilir ama ben uğrasacaktım!

Bunu bana empoze eden tüm çevrem oldu. Eşim ve ailem(anne baba kardeş) hariç hatta doktorlar bile! Bir kontrolde bayan doktor resmen beni öyle azarladı ki ''Bu kiloyla cocuğumun olamayacagını zaten cok sayıda da kistim oldugunu'' söyledi.

Neyse sorudan uzaklastım hamile oldugumu öğrendiğimde sadece çığlık atabildim çizgi var ama ya kaybolursa ? ''Saçmalama sen hamile kalamazsın çünkü şişmansın !'' düşüncesini bir türlü atamıyordum kafamdan.

Taa ki testler yapılıp sonuç kesinleşene kadar, Pozitif cevabı geldiğinde eşim ile hastanenin en köşesine gidip, birbirimize sarılıp ağladık.. O an ki duygularımı hiç bir kelime anlatamaz.

Haberin Devamı

-27. Haftana yeni girdin, bu sürecine kadar herhangi bir sorun ile karşı karşıya kaldın mı ?

Çok şükür şimdiye kadar bebek de ben de çok iyiyiz. Doktorum bizden memnun korkulanın aksine iyi gidiyor (inşallah sonuna kadar da böyle gider)

-Çoğu extra large hatun '' Asla ANNE olamayacağım '' düşüncesi ile kendini ruhsal yönden çöküntüye uğratıyor onlara neler söylemek istersin ?

Benim gibi yapmayın sadece süreci uzatırsınız! Kilolular hamile kalamayacak olsa benim içimdeki ne gaz mı :)

Ama söylemeden geçemeyeceğim kendi sağlıkları ve bebeğin sağlığı için tabi ki kilo verebilirlerse versinler burda kilo iyi birşeydir demiyorum. Sadece sürekli her konuda karşımıza çıkmasından rahatsızlığımı belirtmek istiyorum.

- Bu dönem de beslenme ile ilgili nelere dikkat ettin ?

Başlarda online olarak görüştüğüm diyetisyenim vardı sağolsun cok yardımcı oldu. E zaten artık aşağı yukarı neler yemem gerektiğini biliyorum,zaten mideniz sizi bu süreçte uyarıyor size zararlı bir şeyi kabul etmiyor :)

Haberin Devamı

- Spor hayatına devam ediyor musun ?

Çoğu hamile, hamile yogası ya da pilates yapıyor ama ben yapmadım bence en etkili spor yürüyüş, yürüyüş, yürüyüş:)

- İkinci kez anne olmayı düşünüyor musun ?

Fiziki olarak ''evet'' ama psikolojik olarak önce birini büyütmeyi başarırsam düşünürüm :)

- Son olarak seni '' HamişNur '' olarak instagram dünyasından çıkartıp, sesini daha geniş kitlelere rahatlıkla duyurabileceğin bir platformda olmana vesile olan minnakın ( evladın ) için neler söylemek istersin ?

Benim minik oğlum,benim mucizem.
Şuan her tekme atışında ''hadi annem gel de seveyim seni '' diyorum:)
Canımın içi oğlum sen bana herkesin çok gördüğü bir hediyesin seni kucağıma alacağım günü dört gözle bekliyorum.

Daha şimdiden sana çok ama çok aşığım sanırım babanın pabucu dama doğru gidiyor:) Sağlıkla gel annem ben seni öpmek koklamak için hazırım :)

Heeyy !! Hatunlar,

Duydunuz mu ? Siz de ''ANNE'' olabilirsiniz.Lütfen karamsarlığa kapılıp,kendinizi ruhsal çöküntüye uğratmayın.

Vakti geldiğin de her şey olur.Merak etmeyin.

Bugün oldukça duygusal bir paylaşım yaptık.

Hadi öptüm bys.

https://www.instagram.com/extralargehatun/

https://twitter.com/extralargehatun

https://www.facebook.com/large.hatun.33