SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dirseklerdeki kararma nasıl geçer?

Dirseklerde meydana gelen kararma, esmer insanların haricinde beyaz tenli insanlarda sa sıklıkla görülebilen bir durumdur. Dirseklerde meydana gelen kararmanın nedeni o bölgenin temizliğine çok fazla dikkat edilmemesi ve yeterli özenin gösterilmemesidir. Sizde dirseklerde meydana gelen kararmadan şikayetçiyseniz, dirseklerdeki kararma nasıl geçer sorusunu soruyorsanız işte sizler için hazırlamış olduğumuz, dirseklerdeki kararmayı geçirecek tedavi yöntemleri…

|

Dirseklerde meydana gelen kararma genellikle esmer ve beyaz ten demeden herkesin başına gelebilen bir durumdur. Çalışırken, bilgisayar başında otururken, dirseklerimiz vücudumuzda en çok kullandığımız parçalardan birisidir. Vücudumuzda çok fazla önem verilmeyen ancak çok fazla yıpranan dirsekler zamanla kararma ve kabuklanma etkisi gösterebilir. Dirseklerinizde meydana gelen kararmadan şikayetçiyseniz ve dirseklerdeki kararma nasıl geçer sorusunu soruyorsanız işte dirseklerdeki kararmayı geçirecek yöntemler…

Dirseklerdeki kararma nasıl geçer?

Şeker zeytinyağı limon suyu

• 4 çorba kaşığı şeker
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
• Karıştırma kabı
• Pamuk topları
• Su (mümkünse ılık)

Nasıl uygulanır?

Şekeri 4 çorba kaşığı bir karıştırma kabına koyun.

Kaseye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı, dirseklerin sert ve buruşuk cildi nemlendirmek için mükemmel bir seçimdir.

Şekeri ve zeytinyağını bir kaşıkla hafifçe karıştırın.

Bir limonu yarıya kesin ve suyu sıkın. Taze sıkılmış limon suyundan 1 çorba kaşığı karıştırma kabındaki diğer malzemelere ekleyin. Limon doğal çamaşır suyu etkisi göstererek, dirseklerinizde meydana gelen kararmayı azaltacaktır.

Şimdi karışımla dirseklerinizi 5 dk boyunca ovun. Daha sonra karışımı dirseklerinizde 10 dk kadar bekletin.

Alternatif olarak limonu bu karışıma batırıp, dirseklerinizi limonla da ovabilirsiniz.

Süt ve karbonat yöntemi

• 2 yemek kaşığı karbonat
• 1 çorba kaşığı süt
• Karıştırma kabı
• Pamuk topları
• Su (mümkünse ılık)

Nasıl uygulanır?


Bir kabın içerisine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyin. Korbonat ölü cilt birikiminin giderilmesine yardımcı olur ve dirsek kısmındaki ölü derilerin zamanla pul pul dökülmesini sağlar.

Kaseye 1 çorba kaşığı süt ilave edin. Süt iyi bir nemlendiricidir ve içindeki laktik asit dirseklerinizin pigmentasyonunu azaltmaya yardımcı olur.

Karışıma temiz bir pamuk topu batırın ve dirseklerinize uygulayın.

Dairesel hareketlerle 2 ila 3 dakika bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Mısır unu yöntemi

Malzemeler:

- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- Pamuk topları
- Ilık su

Nasıl uygulanır?

Bir karıştırma kabına 2 yemek kaşığı mısır unu koyun.


Karışımın içerisine 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Yoğurt içerisinde yer alan laktik asit sayesinde dirseklerinizin kısa süre içerisinde beyazlamasını sağlayacaktır.

Malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.


Ellerinizi kullanarak karışımı 15 dk boyunca dirseklerinizi ovalayıp gerçekleştirebilirsiniz.
Yaklaşık 15 dakika sonra macunun kurumuş olduğunu fark edeceksiniz. Şimdi, ılık suya temiz pamuklu bir top dökün. Ve dirseklerinizi ovmaya devam edin.

Kakao yağı ve shea yağı:

Kakao yağı ya da shea yağına aktarlardan ulaşılabilir. Bu yağlar koyu lekeler üzerinde kullanılır. Cilt renginin açılmasını sağlar. Bu nedenle dirseklerde oluşan kararmalara karşı da kullanılabilir.

Nane:
Nane genellikle nefes tazelemek için kullanılır. Ancak aynı zamanda cilt beyazlatmak için de kullanılmaktadır. Birkaç nane yaprağı kaynatılır ve içerisine biraz da limon özü eklenir. Bir pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Kuruması beklenir ve su ile durulanır.

Hardal yağı:

Hardal yağı, doğal bir antiseptiktir. Lekelerin hafiflemesine yardımcı olur. Eşit parçada hardal yağı ve ılık su karıştırılarak dirseklere uygulanır. Yaklaşık on dakika bekletilir. Sonra hafif sabun ve ılık su ile yıkanır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.