DİŞ ESTETİĞİ VE GÜLÜŞ TASARIMI

Günümüzde sosyal yaşamın bir gereksinimi olarak hepimiz kendimizin ve çevremizdeki insanların dış görünümleriyle ilgilenmekteyiz. Bu da her zaman güzel ve bakımlı olmamızı gerektirmektedir. Hepimiz uyumlu giyinmeye, saçımızın ve makyajımızın güzel olmasına özen gösteririz. Ama bunlar bazen iyi görünmemize yetmeyebilir. Birçoğumuz ilk karşılaştığımız insanların dişlerine odaklanırız. Dolayısıyla estetik ve güzel görünmekten bahsediyorsak bunu sağlamada en önemli unsurlardan birisi dişlerimizdir.

Diş hekimliği alanında da kişisel güzelliğe katkı sağlamak için sürekli bir değişim ve gelişim gerçekleşmektedir. Bu değişimler ”estetik diş hekimliği” kavramını ortaya çıkarmıştır. Estetik diş hekimliği bireyin beklentileri doğrultusunda sağlıklı ve estetik gülüşün kazandırılmasını amaçlamaktadır.

Haberin Devamı

Diş hekiminiz estetik uygulamalar yaparken dişlerin; dişetleri, dudaklar, yanaklar, çenelerin şekli ve yüz hatlarıyla uyumunu en üst düzeye çıkarmayı hedefler. Sadece beyaz ve düzgün sıralanmış dişler yapmak bazen estetik görünüm için yeterli olmayabilir. Gülüş sırasında dişler kadar çevre dokuların görüntüsü de görünüşümüzü etkilemektedir. Örneğin dişetlerinin fazla veya az görünmesi gülüşümüzü en az dişler kadar etkileyen ve ideal bir gülüş tasarlarken mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Estetik diş hekimliğinde neler yapılır?

-Gülüş tasarımı

-Diş beyazlatma

-Diş boylarının büyültülmesi ya da küçültülmesi (laminate vener veya zirkonyum uygulamaları)

-Diş eti cerrahisi (pembe estetik)

-Estetik dolgular

Dt. Mesut OKTAY