SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dışarıdaki sıcaklığa göre bebekleri nasıl giydirmeliyiz?

“Bebeğim üşüyor mu yoksa terliyor mu?” soruları özellikle yeni anneler için çok stres vericidir. Bebek çantanızı fazla eşyalarla doldurup kendinizi boşuna yormaya son verin! İşte sizler için yazdığımız bebeğinizi dışarıdaki sıcaklığa göre nasıl giydirmeniz gerektiğinin yolları…

|

30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.

15-20 derece: Bu sıcaklıklarda kısa kollu bir tulumun üstüne pantolon ve çorap giydirin, dışarı çıkarırken uzun kollu t-shirt giydirin. Eğer bebeğinizin boynu terliyorsa pantolon veya uzun kollu t-shirtten birini çıkarabilirsiniz.

10-15 derece: Uzun kollu t-shirt ve çorap giydirdikten sonra kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken ceket ve bere takın. Bebeğiniz sizden en fazla 1 kat fazla giyinmeli.


5-10 derece: Uzun kollu bir atlet, çorap ve patiğin üzerine pantolon ve kazak giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın bir mont, bere ve eldiven takın. Eğer dışarıdayken bebeğinizin üstüne battaniye sarıyorsanız bunun da ekstra bir kat olduğunu unutmayın.


0-5 derece: Uzun kollu atlet ve çorabın üstüne kalın kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın kışlık tulumlar, bere, bot ve eldiven takın.

PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.