Basketbol Dişi Aslan destan yazdı

Dişi Aslan destan yazdı

19.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Reyer Venezia'yı alt etti, Eurocup'ta şampiyonluğa gitti.

Dişi Aslan destan yazdı

ERKAN AYRAÇ - MÇAIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarayın Sultanları, ilk maçtaki 90-68’lik galibiyetin avantajını kullandı, dün İtalya’da 72-65 yenilse de zafere ulaştı. Avrupa’da üçüncü kez kupaya uzanan Cim-Bom’un kadınları, sarı-kırmızılılara büyük sevinç yaşattı.

Darüşşafaka’nın Avrupa’daki kupasını Galatasaray Kadın Basketbol Takımı devam ettirdi. EuroCup finalinde Venezia Reyer karşısına ilk maçtaki 90-68’lik avantajla giren sarı-kırmızılılar, dünkü rövanşı 72-65 kaybetse de kupayı kaldırmayı başardı.

Pota altını iyi kullanmak isteyen sarı-kırmızılılar, üç dakikalık bölümü de 8-5 önde geçti. İstanbul’da 25 sayıyla yıldızlaşan Petronyte, rövanşta da etkili oldu. Reyer ise dışarıdan bulduğu atışlarla farkın açılmasını engelledi. Rakibin alan savunmasını aşmayı başaran Galatasaray ilk on dakikayı 20-16 üstün tamamladı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar ikinci çeyreğe tutuk başladı. Dubljevic’in faullerinin ardından bir anda Reyer 10-0’lık seriyle 26-20 öne geçti. Temsilcimiz savunma ribauntlarında zorlandı ve yapılan top kayıplarıyla Reyer 14. dakikayı 30-24’lük avantajla tamamladı. Pota altına top indiremediği zamanlarda Quigley ile dışarıdan sayılar bulmak isteyen Galatasaray, ilk maçın yıldızının gününde olmaması nedeniyle bunda başarılı sağlayamadı. Petronyte tek başına ortaya koyduğu performansla Cim-Bom’u ayakta tutarken, farkı 4 sayıya (34-30) indirdi. Ama Reyer daha fazlasına izin vermedi, soyunma odasına 38-34 önde gitti.

İkinci yarıya da Reyer alan savunması ile başladı. Galatasaray bunu aşmakta zorlanırken ilk sayılarını Epoupa ile buldu. Dubljevic’in faul problemine girmesinin ardından Davis sahneye çıktı. Fakat Quigley’nin beklenen skorer oyununu ortaya koyamaması ve yapılan top kayıpları sarı-kırmızılıların maça ortak olmasına izin vermedi. 27. dakikada Reyer 54-43 ile maçın en büyük farkı yakaladı. Ancak Davis kötü gidişe ‘dur’ dedi ve bulduğu dokuz sayıyla takımını rahatlattı. Üçüncü çeyrek sonunda Reyer’in 58-52’lik üstünlüğü vardı.

İlk maçtaki 22 sayılık farkın avantajı ile son periyoda başlayan Galatasaray, top kayıpları yaparken, Petronyte’nin basket faulü ile toparlandı. Rakibinin hiçbir zaman farkı istediği seviyeye çekmesine izin vermeyen Cim-Bom, maçı 72-65 kaybetse de mutlu sona ulaşmayı başardı ve kupayı kaldırdı.

Haberin Devamı