Diyabet Tedavisi

Diyabet Tedavisi

Son dakika diyabet tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diyabet tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diyabet tedavisi haber sayfamızda...

Diyabet Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 969 diyabet tedavisi haberi bulunmuştur.
Her 10 kişiden 3'ünde görülüyor! 'Nem oranı yüzde 70'i geçiyorsa risk yüksek'
Her 10 kişiden 3'ünde görülüyor! 'Nem oranı yüzde 70'i geçiyorsa risk yüksek' Sıcak hava dalgaları birçok kişide başta tansiyon problemleri olmak üzere kalp ve damar sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan, Türkiye'de her 10 kişiden 3'ünün yüksek tansiyon hastası olduğunu hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu.
18.08.2023 Genel Sağlık
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye Özellikle tip 1 diyabet hastalarında yaz aylarında kan şekerinin aşırı düşmesi yani hipoglisemi sıklığının 3 kat arttığını söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş, diyabet hastalarına yaz aylarında hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
3.08.2023 Genel Sağlık
ABD'de yeni Tip 1 diyabet ilacına onay: Tedavide çığır açtı
ABD'de yeni Tip 1 diyabet ilacına onay: Tedavide çığır açtı Tip 1 diyabet hastalığının vücuttaki gelişimini geciktirecek bir immunoterapi ilacı ABD'de onaylandı. Uzmanlar, teplizumab adlı ilacın diyabet tedavisinde "yeni bir çağ" açtığını ve ilk defa yalnızca semptomlarla değil, hastalığın kendisiyle mücadele edildiğini belirtiyor.
18.11.2022 Dünya
Ezberler değişiyor: 5 farklı diyabet tipi tanımlanacak
Ezberler değişiyor: 5 farklı diyabet tipi tanımlanacak Dünyada 1 milyardan fazla insanın yüksek şeker düzeyleriyle ilgili sorun yaşadığı biliniyor. Bunların yarım milyarı ise diyabet hastası olarak çeşitli tedaviler görüyor. Hastalar, çocukluk çağında ortaya çıkan 'Tip 1' diyabet ile genellikle yaşlılık şekeri olarak bilinen 'Tip 2' diyabet şeklinde sınıflandırılıyor, tedavileri de buna göre düzenleniyor. Tıp dünyası ise diyabeti sınıflandırmada artık bu iki tipin yeterli gelmediğini tartışıyor.
25.10.2022 Genel Sağlık
Çocuk diyabet merkezi birçok il için referans merkezi
Çocuk diyabet merkezi birçok il için referans merkezi Diyabetli çocukların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri amacıyla aktif bir şekilde çalışan Düzce Üniversitesi Hastanesi Çocuk Diyabet Merkezi, bölgesinin en önemli referans merkezi olma özelliğini taşıyor.
2.07.2022 Sağlık
Bakan Koca: Yeni bir sürece giriyoruz
Bakan Koca: Yeni bir sürece giriyoruz Türkiye'deki korona virüsteki düşüşün altını çizen ve salgının her geçen gün gündemden çıkmaya başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına işaret etti.
18.04.2022 Gündem
'Diyabete karşı elimiz güçlendi'
'Diyabete karşı elimiz güçlendi' Diyabet tedavisinde devrim yaratacak bir bilimsel keşfe imza atan Türk profesör Gökhan Hotamışlıgil hem Tip 1 hem de Tip2 diyabetin tedavisinde yeni bir tedavi yöntemi geliştirdiklerini ifade etti.
19.12.2021 Gündem
Obama'nın büyükannesi Kenya'da öldü
Obama'nın büyükannesi Kenya'da öldü Eski ABD liderinin büyükannesi 99 yaşındaki Sarah Obama, bir hastanede diyabet tedavisi görüyordu.
29.03.2021 Dünya
İdrarda Glukoz (Glikozuri) Nedir, Neden Olur? İdrarda Glukoz Değeri Kaç Olmalıdır, Tedavisi Nasıl Yapılır?
İdrarda Glukoz (Glikozuri) Nedir, Neden Olur? İdrarda Glukoz Değeri Kaç Olmalıdır, Tedavisi Nasıl Yapılır? Yapılan bir idrar tahlili neticesinde ortaya çıkan sonuçta idrarda (glikozuri) değeri önemli bir rol oynamaktadır. Bu doğrultuda bu konuyla alakalı olarak çeşitli sorular şekillenebilmektedir. Sizin için İdrarda glukoz (Glikozuri) nedir, neden olur? İdrarda glukoz değeri kaç olmalıdır, tedavisi nasıl yapılır şeklinde çok sıklıkla karşılaştığımız soruların yanıtlarını tüm detayları ile derledik.
29.03.2021 Sağlık
Epilepsi Nasıl Anlaşılır? Epilepsi (Sara) Tanısı Nasıl Konur, Belirtileri Nelerdir?
Epilepsi Nasıl Anlaşılır? Epilepsi (Sara) Tanısı Nasıl Konur, Belirtileri Nelerdir? Nörolojik hastalıklar arasında bulunan epilepsi, pek çok kişinin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Epilepsinin belirtileri ve nasıl ortaya çıktığı pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Aynı zamanda bu hastalığın nasıl tedavi edileceği de insanların merak ettiği bir konudur. Epilepsi nasıl anlaşılır? Epilepsi (sara) tanısı nasıl konur, belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar. Epilepsi, nörolojik bir hastalık olarak erkeklerde daha yaygın görülen bir hastalık çeşididir.
5.03.2021 Sağlık
Metabolik Cerrahi Nedir, Nasıl Uygulanır? Metabolik Cerrahi Ameliyatı Kimlere Yapılır?
Metabolik Cerrahi Nedir, Nasıl Uygulanır? Metabolik Cerrahi Ameliyatı Kimlere Yapılır? Diyabet hastalığının yan desteği olarak da dile getirilebilecek metabolik cerrahi, bu rahatsızlığın azaltılması noktasında oldukça önemlidir. Pek çok kişi ise internet üzerinden metabolik cerrahinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Peki metabolik cerrahi nedir, nasıl uygulanır? Metabolik cerrahi ameliyatı kimlere yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.
19.02.2021 Sağlık
Tip 2 Diyabet Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tip 2 Diyabet Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tip 2 Diyabet Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tip 2 Diyabet Tedavisi Nasıl Yapılır? Tip 2 diyabet veya yaygın ismi ile şeker hastalığı, günümüzde pek çok kişiyi tehdit etmektedir. Beslenme şekillerinin değişmiş olması, stres altında yaşam gibi faktörler, diyabeti tetiklemektedir. Her geçen yıl diyabetli hasta sayısında artış görülür. Şeker hastalığının vücut üzerindeki tahribatını bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Tip 2 diyabet ile ilgili neler yapılabilir ve önlemler nelerdir detayları derledik.
14.02.2021 Sağlık
Çocuklarda Diyabet Neden Olur? Çocuk Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Çocuklarda Diyabet Neden Olur? Çocuk Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Diyabet hastalığı eskiden sadece yetişkinlerde özellikle de yaşlılarda görülen bir hastalık olurken günümüzde çocuklarda da görülmeye başlanmıştır. Çocukluk döneminde görülen bu hastalığı bilinmesi ve teşhisinin erken tanı konulması hastalığın kontrol altında tutulması açısından önemli olmaktadır. Çocuklarda diyabet ile ilgili bilgileri derledik.
23.12.2020 Ebeveyn
Otellerden "diyabet dostu" menüler
Otellerden "diyabet dostu" menüler Türkiye Diyabet Vakfı (TÜRKDİAB) ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) arasında yapılan protokole göre, TÜROB üyesi otellerde yiyecek-içecek menülerinde veya açık büfelerde diyabetik ürünlere yer verilecek.
14.11.2020 Ekonomi
“Diyabet hemşireliği tedavide başarıyı artırıyor”
“Diyabet hemşireliği tedavide başarıyı artırıyor” Hasta ve yakınlarının yaşamını ciddi ölçüde etkileyen ve zorunlu yaşam tarzı değişikliklerini gerektiren diyabet tedavisinde, özel bakım önem taşıyor. Hastalığın etkilerini en aza indirmek ve yaşam kalitesini artırmak için diyabet hemşireliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nermin Olgun, “Diyabet eğitimi alan hastalar diyabeti kontrol altına almakta daha başarılı” dedi.
13.11.2020 Gündem
Sağlık Bakanlığı grip aşısı yaptırması gerekenleri açıkladı: Kronik hastalar ve 65 yaş üstü
Sağlık Bakanlığı grip aşısı yaptırması gerekenleri açıkladı: Kronik hastalar ve 65 yaş üstü Dünyada 25.6 milyona bulaşan, 855 bin kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsün bulaşmasından korkan vatandaşlar, grip ve zatürre aşısı yaptırmak için sıraya girdi. Uzmanlar, aşılara talebin anormal şekilde arttığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı da 65 yaş üzeri kişiler, böbrek yetmezliği, kalp damar sistemi rahatsızlığı, şeker, astım, kronik akciğer hastalığı olanlar, 6 ay-18 yaş arası aspirin kullananlar ile hamilelerin mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini açıkladı
2.09.2020 Gündem
LGS’de 181 öğrenci şampiyon
LGS’de 181 öğrenci şampiyon LGS’de 42 farklı ilden, 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
17.07.2020 Eğitim
İsveç'ten ambulans uçakla getirilmişti! Emrullah Gülüşken'den sevindiren haber
İsveç'ten ambulans uçakla getirilmişti! Emrullah Gülüşken'den sevindiren haber İsveç'te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla gönderilen ambulans uçakla çocuklarıyla Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken, tedavisi tamamlanarak hastaneden taburcu edildi.
11.05.2020 Gündem
Diyabet nedir? - Diyabet belirtileri nelerdir? - Diyabet tipleri nelerdir?
Diyabet nedir? - Diyabet belirtileri nelerdir? - Diyabet tipleri nelerdir? Diyabet nedir, diyabet belirtileri ve diyabet tipleri nelerdir gibi sorularınızın cevaplarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Abdullayeva verdi.
20.03.2020 Genel Sağlık
Zerdeçalın faydaları ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Zerdeçalın faydaları ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler Zencefilgiller familyasının bir üyesi ve ana vatanı Hindistan olan zerdeçal, aynı zamanda Hint safranı olarak da bilinmektedir. Zerdeçalın faydaları nelerdir? Zerdeçal kullanımında dikkat edilmesi gerekenler? Konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri Diyetisyen Bilgen Tanyel anlattı
26.02.2020 Genel Sağlık
Diyabete karşı bilinçli ol, sağlıklı yaşa!
Diyabete karşı bilinçli ol, sağlıklı yaşa! 8 yıl boyunca her gün 1 tane gazlı içecek tüketenlerin diyabet olma riskinin yüzde 85 olduğunu biliyor muydunuz? Diyabet diğer bir ismiyle şeker hastalığı, farkına varılmadığı ya da farkına varılıp dikkat edilmediği takdirde birçok hastalığa da davetiye çıkarabiliyor. Yeni doğan bebeklerde bile sıkça görülen bu hastalık hakkında farkındalığa sahip olmak bu nedenle çok önemli. Sanofi de toplumda diyabet bilincini artırmak amacıyla pek çok çalışmaya ve etkinliğe imza atıyor
21.11.2019 Genel Sağlık
Tip 2 diyabet hastalığında umut veren haber
Tip 2 diyabet hastalığında umut veren haber Diyabet hastalarına, umut veren bir haber geldi! Tip 2 diyabet hastalığının teşhis edilmesini izleyen ilk 5 yılda, kilonun yüzde 10'unu vermek iyileşme şansını 2 katına çıkarıyor
30.09.2019 Genel Sağlık
Türkiye'de 3 milyon kişi bu hastalıktan muzdarip olduğunu bilmiyor
Türkiye'de 3 milyon kişi bu hastalıktan muzdarip olduğunu bilmiyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Dr. Behçet Uz  Çocuk Hastanesi Endokrinoloji ve Diyabet Kliniği Başkanı Prof. Dr. Behzat Özkan,  "Halk Sağlığı Başkanlığının verilerine bakarsak, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon  diyabet hastası var ancak bunların 3 milyonu diyabetli olduğunu bilmiyor." dedi.
14.11.2018 Gündem
Diyabet nedir? Diyabet tedavisi nasıl olur?
Diyabet nedir? Diyabet tedavisi nasıl olur? Diyabet diğer adıyla şeker hastalığıdır. Çok fazla kişide rastlanılan diyabet hastalığı farklı rahatsızlıklara da yol açabilmektedir. Bu nedenle diyabet teşhisi ve tedavisi doğru yapılmalıdır.
27.12.2018 Genel Sağlık
‘Kızım ihmalden öldü’ iddiası
‘Kızım ihmalden öldü’ iddiası Zonguldak’ta maddi imkansızlık nedeniyle tedavisi aksadığı için öldüğü iddia edilen şeker hastası Dilara Kilcioğlu’nun babası, kızının hastane ihmali nedeniyle sıvı kaybından öldüğünü öne sürdü.
24.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Diyabet Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.