Diyetiniz de Tatile çıkmasın, Yazın bu hataları yapmayın!

Yaz aylarında uzayan günler ile birlikte aktivitelerimiz artarken beslenme düzenlerimizde, öğün saatlerimizde değişiklikler olur. Havalar ısındıkça da bizi daha serin tutan sıvı içeriği yüksek gıdalara ağırlık vermeye başlarız. Hatta o kadar bu gıdalara yöneliriz ki beslenmemiz tek tip beslenmeye döner. Genellikle de bu tek tip beslenmede sizin de bildiğiniz gibi aşırı meyve, şekerli meşrubatlar ve dondurmalar bulunur. Bu beslenme bozukluğu durumlarını yaşamamak için dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle;

Haberin Devamı

Az Uyumayın !

Havalar sıcak olunca uyumak zorlaşabilir, ayakta gezip de iyice uykunuzu kaçırıp sonra da geç yatıp metabolizmanızı bozmayın. Araştırmalar gösteriyor ki az uyuyanlar daha fazla kilo alma riski taşıyor.

Kahvaltıyı Atlamayın !

Kahvaltılar da havaların ısınmasıyla ya canınız bir şey istemediği için ya da geceyi ayakta geçirip başka şeyler atıştırıldığı için çok fazla atlanıyor. Evet, bazen canınız bir şey istemeyebilir ama kahvaltıyı atlamak yerine kahvaltıya farklı alternatifler getirin. Her zaman dediğimiz gibi güne enerjik ve hareketli bir metabolizma ile başlamanın olmazsa olmazı kahvaltılardır.

Akşam Yemeğini Çok Geç Yapıp Miktarı Abartmayın !

Gün boyunca sıcaktan kavrulan vücudunuzun o hiçbir şey istemez hali güneşin gitmesiyle bitiyor ve birden akşam ne yerse yesin doymayan hali geliyor. Bu durum aslında çok normaldir. Yaz sonunda ise bütün gün aç kaldım nasıl aldım bu kiloları diyorsunuz, demeyin, sebep bu. Azar azar da olsa metabolizmanızı çalıştıracak düzgün öğünler yapmaya çalışın.

Fast Food yiyeceklere yönelmeyin !

Yazın sıcaklardan yemek yapmaya üşenilip sürekli kızartmalar, hamur işleri tüketilmeye başlanır. Bunlar pratik olabilir ancak sağlık açısından zararlıdır ve kilo almanıza sebep olurlar. Ne yediğinizin sağlığınız açısından önemli olduğunu unutmadan beslenmenize gereken önemi verin, güzel sağlıklı yemekler hazırlayın.

Asitli ve şekerli içeceklerden uzak durun !

Özellikle su içme alışkanlığı olmayan kişilerin yaz mevsiminde yaptığı en büyük hata asitli içecekleri çokça tüketmeleridir. Biliyoruz ki içeceklerden alınan sıvılar hiçbir zaman suyun yerine geçmiyor.

Haberin Devamı

Aşırı kafein tüketmeyin !

Aşırı kafein tüketimi vücudunuzdan suyun atılmasını sağlar. Özellikle yaz aylarında sıvı gereksinimi artan vücuda bunu yaparsanız vücudunuz daha fazla susuz kalır. O yüzden çay, kahve, yeşil çay gibi kafeinli içecekleri içtiğinizde yeteri kadar su içtiğinizden emin olun. Bu içeceklerdeki miktara dikkat etmenizi gerektiren bir diğer sebep ise bu içeceklerin susuzluğu bastırmasıdır. Susuzluk bastırılınca da vücudun su ihtiyacını karşılayamazsınız.

Sonuç olarak susamayı beklemeyin !

Unutmayın yaz aylarında terleyen vücudumuz, daha fazla suya ihtiyaç duyar, siz her gün en az 2 litre su için ve de sadece içtiğiniz suyun su yerine geçtiğini unutmayın.

Her gün her saat dondurma, demeyin !

Eveeet yazın en masum en serinleten tatlısı biliyoruz. Yazın gelmesiyle diyetlerde sürekli sorulur oldu ama dondurma diye. Dondurmada önemli olan hangi dondurmayı ne miktarda ve de en önemlisi ne sıklıkta yediğiniz… Haftada en çok 3 kere , günde 1 veya 2 top taze sütten yapılmış dondurma tüketilebilir. Paket olup çok fazla şeker yağ içeren dondurmalardan uzak durun. Dondurma ile ilgili yapılan bir diğer hata da tüm gün çok fazla miktarda sadece dondurma tüketmektir. Tek tip beslenmek, kalori aşımı olmasa bile besin yetersizliğine sebep olacağından sağlıklı değildir.

Haberin Devamı

Yazı Karpuz Peynirle geçirmeyin !

Bu ikiliyi kan şekeri dengesini kurması ve doygunluk vermesi sebebiyle sağlıklı buluyorum. Fakat yazın bunaltıcı sıcaklarında zevkle yendiğinden porsiyon kontrolü problemleri çıkarabilmektedir. Özellikle hem hızlı hem doyurucu olması bakımından sık sık bu ikilinin başına oturmak tek tip beslenmeye dönüşür. Kontrolü kaybetmek bu sağlıklı ikilinin de size kilo aldırmasına neden olur.

Çok yüzüyoruz bir şey olmaz demeyin !

Çünkü birkaç dakikada yediğiniz kalorili bir yiyeceğin yakılması 1-2 saatlik bir egzersiz ile mümkündür. Böyle düşününce yüzmenize bu kadar güvenemezsiniz değil mi?

İşte bütün bunlara dikkat edersek daha canlı dolu dolu sağlık açısından kendimizi daha iyi hissettiğimiz bir yaz geçirmiş oluruz.

İyi tatiller…

http://instagram.com/birbuketdiyet