Doğal Burun Estetiği Nasıl Olur

Her plastik cerrahın amacı, hastada hem doğal, hem de güzel görünen bir burun yaratmak. Gerçekten iyi yapılmış bir burnun ameliyatlı olduğunu anlaşılmaması ve güzel bulunması gerekir. Doğal olması yüzünüzle tam uyumlu, yani size özel olmasını, estetik olması ise güzel olup tüm detayları içermesini tarifler. Yüzünüzle uyumlu olmayan ve yapıldığı belli olan burunlar estetik değildir.

Burunda Hangi Değişiklikler Yapılabilir?
Burun ameliyatında doğal sonuçlara ulaşmak için burnun bağ dokusunun, kaslarının, derisinin korunması gerekiyor. Kemik, kıkırdak ve cilt gibi burun yapıları yeniden şekillendirilerek burunda birçok değişiklik yapılabilir. Burun köprüsündeki tümsek, kemer vs. gibi pürüzler düzeltilebilir. Aşırı uzun, aşırı geniş, aşırı büyük, aşırı düşük vs. gibi burun ucu sorunları düzeltilebilir. Yüz için çok geniş duran burun daraltılabilir. Çok büyük burun boyutu küçültülebilir. Her insanda farklı olan kıkırdak yapılar analiz edilip, sorunları tespit ettikten sonra uygun çözüm tekniklerini uygulamak gerekir.

İdeal Burun Nasıl Olmalıdır
-Burun ucundan gözlerin ortasında burnun bittiği yere kadar olan mesafe burnun uzunluğudur. Orta 1/3 ün uzun olduğu kişilerde burun boyu kısaltılarak daha estetik hatlar elde edilir.

- İdeal bir yüzde burun göz iç köşelerinden çekilen hatların dışına taşmamalıdır. Taşarsa bu burun geniştir.

Haberin Devamı

- Dudak ile burun yandan bakıldığında bir açı oluşturur. Bu açı erkeklerde doksan derece ile 115 derece arasında bayanlarda geniş açı olmalıdır.

-Önden bakıldığından burun kaşlardan başlayıp burun ucundan geri dönen iki tane “C” içerir.

-Alttan bakıldığında burnumuz eşkenar bir üçgen oluşturmalıdır. Burun delikleri simetrik olmalıdır. Alttaki kıkırdakların gölgesi simetrik olmalıdır.

- Alttan bakıldığında burun ortasını oluşturan kıkırdaklar burun yüksekliğinin yarısından sonra yanlara doğru açılanmaya başlarlar.

Ameliyat Sonrasında Nefes Alma Problemleri de Gideriliyor
Burun ameliyatında estetik ve fonksiyon iç içe geçmiştir. Zar altı teknikte burnu genişleten kaslar korunur, nefes yolunu açık tutacak kıkırdak açıları ayarlanır, burun içi eğrilikler düzeltilir, burun etleri küçültülerek daha rahat nefes alma sağlanır.

Kalın Derili Burunlarda Ödem Daha Geç İniyor
Kalın derili burunlarda ödemlerin inmesi 15 aya kadar sürebilir, bu süreçte buruna gelebilecek darbelerden çok iyi korunulması gerekir, kalabalık yerlerde buruna gelebilecek travmalardan hastaların korunması gerekir.

Haberin Devamı



Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts