Doğru Meme Protezi Nasıl Seçilmeli, Nelere Dikkat Edilmeli ?

Uzun zaman düşündünüz taşındınız ve kendiniz için çok önemli bir karar verip memenizi daha büyütmek ve algınızı artırmak için estetik cerrahi operasyonu olmaya karar verdiniz. Peki ama kendinize en uygun meme ölçüsünü nasıl belirleyeceksiniz? Memede büyüklük önemli tabii ki ama sizin ideal ölçünüz, vücudunuza uyan büyüklük nedir? Minyon yapılı bir kadın, kendisi tercih ediyor diye, 500-600 cc büyüklükte bir silikon protez kullanılarak, ileride bel ağrısı ve sarkmış göğüsleri ile baş başa bırakılmalı mı? Bu, bir gecede kolaylıkla ve hızla alınabilecek bir karar değildir! Bu kararı verirken kadınlara yardımcı olabilecek bazı ipuçlarından bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Vücut tipinizi bilmelisiniz.

Bir giysiyi almadan önce muhtemelen pek çok kez deniyor, çıkarıyorsunuz ve vücudunuza oturup oturmadığına bakıyorsunuz. İyi görünmek ve iyi hissetmek için zaman harcıyor ve size en yakışanı bulmaya çalışıyorsunuz. Buna çabalarken, boyunuz, kilonuz, stiliniz ve vücut tipiniz çok önemli noktalar. Hatta size yakışanı bulmak için gerçekte giymek istemediğiniz bazı giysiler için de ekstra zaman harcıyorsunuz. Tıpkı kıyafet seçmek gibi, meme protezi edinmek için de yaşam stilinizi, vücut ölçülerinizi, istediğiniz görünümü ve vücut tipinizi bilmelisiniz. Hangi tip ve büyüklükte protezi kullanmaktan hoşlanacağınızı, yapmayı en çok istediğiniz aktiviteleri ve kullanmaktan hoşlandığınız günlük giysilerinizi düşünün. Proteziniz bunlara uyacak mı? Yaşamda çekim alanının tam ortasında mı olmak istersiniz; yoksa daha gözlerden uzak rahat bir pozisyonu mu tercih edersiniz? 5-10 yıl sonra da yeni görünümünüzü yine sevecek, benimseyebilecek misiniz? Yoksa zaman içinde pişman olabileceğiniz bir protezi mi seçmek üzeresiniz?

İkinci bir görüş alın.

Sanki bir mağazada üzerinize bir giysi deniyormuş gibi arkadaşınıza veya ikinci bir kişiye danışmaktan çekinmeyin, görüşlerini alın. Aynı şeklide plastik cerrahınıza konsültasyona giderken de sevdiğiniz ve görüşlerine değer verdiğiniz, sizi bilen, tanıyan, tatlarınızın, zevklerinizin ve stilinizin farkında olan bir arkadaşınızı yanınıza alabilirisiniz. Güvendiğiniz birisinin görüşlerini almak karar vermenizi kolaylaştırır; şüphelerinizi ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve amaçlarınıza en uygun kararı vermenizde son derece yararlı olacaktır. Ama şunu da unutmayın ki yılların tecrübesine sahip, eğitimli gözleri ile bir plastik cerrah, sizin aklınıza gelmeyecek, gözünüzden kaçan en ince detayları da görecek ve aslında sizin vücut ölçülerinize “en uygun” protezi seçmenizde en önemli yardımcınız ve danışmanınız olacaktır.

Haberin Devamı

Yeni memenizi deneyin, görün, hissedin!

Anlamak için pek çok şeyi görmeli, denemeli ve hissetmeliyiz. Meme protezi seçmek de bu kuralların içinde. Bir giysi alırken üzerimize dener gibi meme implantını da deneyebilme şansına sahip olmalıyız. Yıllarca hergün üzerimizde taşıyacağımız bir implant/protez için acele karar verilmemelisiniz. Değişik büyüklük, uzunluk, genişlik, hacim ve projeksiyona/yüksekliğe sahip olan meme implantları, yeterince zaman ayrılarak denenmeli. Plastik cerrahınız, zaman içinde size en uygun olan implantı seçebilmek için seçenekleri daraltacak ve sizi doğru seçime yönlendirecektir. Protezin üzerinizde nasıl durduğuna bakın; hareket ettiğinizde nasıl hissetttiğinizi test edin ve stilinize uygun olup olmadığına karar verin. Bunun için operasyon öncesi kullanılan “sizer” dediğimiz değiş ölçülerdeki silikon protezleri, sutyen içine koyularak günlük rutin işlerinizde denemelisiniz. Ama genelde son kararı plastik cerrah, operasyon sırasında verir: Operasyon sırasında size en uygun olan ölçüyü belirlemek için, meme içinde açtığı protez cebine değişik büyüklükte implantlar/sizer yerleştirerek uygunluğunu kotrol eder ve en uygun silikon protezi yerleştirir.

Haberin Devamı

Deneyiminizden mutlu olun!

Sonuçta vücudunuzun nasıl görünmesini istediğinize, yine siz karar vereceksiniz ve bu aldığınız nihai karar sizi mutlu etmeli. Fakat cerrahınızı da siz seçtiniz ve onun da tecrübe ve görüşlerine güvenmelisiniz. Plastik cerrahlar, hem sizin güvenliğinizi hem de estetik kaygılarınızı göz önünde bulundurarak “en iyi iş”i çıkaraya çalışan, özverili doktorunuzdur, unutmayın.