Gündem Doğu Demirkol kimdir?

Doğu Demirkol kimdir?

22.05.2018 - 12:00 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin en çok anılan isimlerinden biri olan Doğu Demirkol, komedyen olarak adım attığı televizyonda dünyasında başlayan kariyerini oyunculuğa doğru çeviren genç bir yetenektir. 33 yaşındaki taze oyuncu, kariyer basamaklarını hızla tırmanarak adından sıklıkla söz ettirmektedir.

Doğu Demirkol kimdir

Gerçek mesleği mühendislik

Haberin Devamı

1985 senesinin 6 Eylül tarihinde dünyaya gelen Doğu Demirkol'un tam ismi Aydın Doğu Demirkol'dur. Başarılı bir cerrah baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak hayata gözlerini açan Demirkol, üniversite eğitimini bilgisayar mühendisliği üzerine almıştır.

Youtube videoları sayesinde tanındı

Farklı alanlara ilgi duyduğu ve pek çok konuda yetenekli olduğu bilinen genç oyuncu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı komik paylaşımlarla dikkat çekti. Youtube üzerinden paylaştığı videoları sayesinde kendisine ufak da olsa bir hayran kitlesi edinmeyi başaran komedyen, videolarında sergilediği doğal ve samimi olmasına rağmen komik olmayı başaran halleri ile herkesi güldürdü.

Yüzü BKM'de güldü

Youtube üzerinden elde ettiği başarının ardından yeteneğini fark eden Doğu Demirkol, Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu üstlendiği Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmasına rağmen finale gitmeyi başaramadı. Bu talihsizliğe rağmen pes etmeyen ve şansını denemeye devam eden Demirkol, bu defa BKM Sahne'sinde yer alarak Açık Mikrofon isimli programda gösterisini sergiledi. Seyirciler tarafından beğenilen performans, Youtube üzerinde de yoğun ilgi gördü. Bu performansı sayesinde adını daha büyük kitlelere duyurmayı başaran taze komedyen, tek kişilik performanslar sergilemeye başladı. Ataşehir'de bulunan Dasdas Sahne, Beylikdüzü Torium Sahne, Beşiktaş Kültür Merkezi ve Ankara Yılmaz Güney Sahnesi gibi mekânlarda sevenleri ile buluşup hayranlarını güldürmeye devam eden Demirkol; bir yandan komedyen diğer yandan da oyuncu kimliğini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan filminde oynadı

Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak ve Feyyaz Yiğit gibi televizyon dünyasının tanıdık simalarının canlandırdığı bir Ali Atay filmi olan Ölümlü Dünya'da ilk oyunculuk performansını sergileyen Demirkol, bu performansı sayesinde herkesin takdirini kazandı. Doğu Demirkol son olarak, yönetmenliği Nuri Bilge Ceylan tarafından üstlenilen bir sanat filmi olan Ahlat Ağacı'ndaki Sinan karakterine hayat verdi.