Doğum Kontrol Hapı

Doğum Kontrol Hapı

Son dakika doğum kontrol hapı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğum kontrol hapı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğum kontrol hapı haber sayfamızda...

Doğum Kontrol Hapı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 418 doğum kontrol hapı haberi bulunmuştur.
Doğum kontrol hapları depresyona neden olabiliyor! Kullanan kadınlar kesinlikle tütün içmemeli
Doğum kontrol hapları depresyona neden olabiliyor! Kullanan kadınlar kesinlikle tütün içmemeli Doğum kontrol haplarının sürekli kullanılması durumunda depresyona neden olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Bunun dışında, bu tip hapları kullanan kadınların kesinlikle sigara içmemesi, kilo kontrolü ve hipertansiyon konusunda da uyarılması gerekir” uyarısında bulundu.
29.11.2023 Genel Sağlık
4 gün başı ağrıyor sandı, eve gelen temizlikçi anladı! 23 yaşında büyük kâbus
4 gün başı ağrıyor sandı, eve gelen temizlikçi anladı! 23 yaşında büyük kâbus Arkadaşlarıyla eğlencenin dibine vurmuş ve gece mutlu şekilde evine dönmüştü. Ancak sabahleyin korkunç bir baş ağrısıyla uyandı ve dinlenerek iyi olacağını düşündü. 23 yaşındaki genç kadının yaşadıklarında terslik olduğunu ilk fark eden ise 4 gün sonra eve gelen temizlikçi oldu. İşte her yıl 6 milyon kişiyi öldüren hastalığın ardındaki gerçek.
18.11.2023 Genel Sağlık
Korkmayın! Sadece varisiniz var!
Korkmayın! Sadece varisiniz var! Varis, bacaklarda huzursuzluk ve ağrı ile başlayıp belirti vermeden sinsice ilerler. Ayaklarda şişme olunca fark edilir. Varisler tedavi edilmediğinde ilerleyerek, deride renk değişikliğine, pıhtı ve yaraların oluşmasına yol açabilir.
30.09.2023 Pazar
İdrar renginde koyulaşma ve sağ omuzda ağrı varsa dikkat! Bu hastalığa işaret ediyor olabilir
İdrar renginde koyulaşma ve sağ omuzda ağrı varsa dikkat! Bu hastalığa işaret ediyor olabilir İdrar renginde herhangi bir koyuluk varsa ve aynı zamanda sağ omuzda ağrınız varsa mutlaka dikkat edin ve hemen bir uzman hekime başvurun Çünkü Bu durum safra kesenizde taş olduğunun habercisi olabilir. İdrar renginin normalde çok şeffaf hatta renksiz ve kokusuz olması çok önemlidir. Eğer idrarınız renksiz ve kokusuz değilse hemen bir idrar testi vermeniz uygun olacaktır. İşte, tüm detaylar
1.08.2023 Genel Sağlık
Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir! Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor…
Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir! Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor… Baş ağrısı problemi, sıklıkla karşılaşılmakta olan bir sorun olarak bilinmektedir. Genel olarak baş ağrısının; uzun süreli çalışma, uykusuzluk veya stres gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıktığını söylemek mümkün olmaktadır. Bazı durumlarda ise baş ağrısı yaşanması daha ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Baş ağrısı hakkında merak edilen detaylar.
29.07.2023 Genel Sağlık
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı?
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı? Gebelikten korunmanın birçok yöntemleri bulunuyor. Aslında hepsi kullanılmakla birlikte bazı kadınların bünyesine uygun olmayan yöntemler karşımıza çıkabiliyor. Gebeliği önleyen tüm yöntemlerin ortalama % 1’lik kısmı için mutlaka risk taşımaktadır.
26.07.2023 Kadın Sağlığı
Tatil planı yaparken adet dönemini güvenli şekilde ertelemenin yolu
Tatil planı yaparken adet dönemini güvenli şekilde ertelemenin yolu Yaz tatili planı yapan kadınların en büyük kabuslarından biri de tatil dönemi regl olmak. Bu soruna çözüm bulmak için çeşitli yöntemlere başvuran kadınlar için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pervin Karlı, adet dönemini ertelemek için yapılması gerekenleri sıraladı.
21.07.2023 Genel Sağlık
264 bin kadın incelendi, çıkan sonuç: Doğum kontrol hapı depresyon nedeni
264 bin kadın incelendi, çıkan sonuç: Doğum kontrol hapı depresyon nedeni Cinsel sağlık söz konusu olunca en kolay korunma yöntemlerinden biri olan doğum kontrol hapları akıllara geliyor. Yapılan bir araştırmalar ise doğum kontrolü için hap tercihinin depresyon riskini artırdığını ortaya koydu.
12.07.2023 Genel Sağlık
Ashley Graham: Eşim vazektomi yaptırdı
Ashley Graham: Eşim vazektomi yaptırdı İki yaşında bir oğlu ve bir yaşında ikizleri olan büyük beden model Ashley Graham, doğum kontrol yöntemi olarak eşi Justin Ervin'in vazektomi yaptırdığını açıkladı. Graham, "Bunu yaptırmak erkekler için çok kolay. Justin operasyondan hemen sonra benimle alışveriş yaptı" diye konuştu.
20.03.2023 Cadde
Menopoz mu? Östrojen baskınlığı mı?
Menopoz mu? Östrojen baskınlığı mı? Kadınlar 40 yaşını geçtikten sonra başlarına gelen her değişikliği östrojen azalması olarak yorumlar...
13.01.2023 Cadde
102 çocuğu ve 568 torunu olan çiftçi: 'Artık çocuk yapmayacağım'
102 çocuğu ve 568 torunu olan çiftçi: 'Artık çocuk yapmayacağım' Uganda'da 12 eşi, 102 çocuğu ve 568 torunu olan 67 yaşındaki çiftçi, hayat pahalılığı nedeniyle daha fazla çocuk yapmayacağını söyledi.
28.12.2022 Dünya
18 yaşındaki Elif'in korkunç sonu! Cani koca saçından sürükledi, öldürdü
18 yaşındaki Elif'in korkunç sonu! Cani koca saçından sürükledi, öldürdü Denizli’de eşini saçından sürükleyerek boş araziye götüren cani koca, genç kadını bıçaklayarak öldürdü. Olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Ahmet Emre Irmak'ın jandarmadaki ifadesi ortaya çıktı.
30.11.2022 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Derya yeşillendi Derya Uluğ, Çankırı’da sahne aldı...
30.08.2022 Cadde
Miyom nedir? Miyom kansere dönüşür mü?
Miyom nedir? Miyom kansere dönüşür mü? Miyom nedir? Rahminizde miyom olduğunu nasıl anlarsınız? Miyom kansere dönüşür mü? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, miyom konusu hakkında detaylı bilgiler verdi.
16.06.2022 Kadın Sağlığı
Sadece kadın beyninde rastlandı! Kritik karar için devreye giriyor
Sadece kadın beyninde rastlandı! Kritik karar için devreye giriyor Bilim insanları fare ve köpek beyninde bulunan kokuyla tanıma özelliğine, insan beyninde de rastlandığını açıkladı. Ancak insanlarda durum biraz farklı! Sadece kadın beyninde rastlanılan bu durum, 'en kritik karar' aşamasında devreye giriyor.
2.03.2022 Gündem
'Hormon' dediler, 'Kovid' dediler... Teşhisten bir gün sonra öldü!
'Hormon' dediler, 'Kovid' dediler... Teşhisten bir gün sonra öldü! İngiltere genç modelin ihmal nedeniyle trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle çalkalanıyor.
8.01.2022 Dünya
Gizli/iç varis nedir?
Gizli/iç varis nedir? Çoğumuz bacakta görülen varis ile ilgili bir bilgi ya da yaşanmışlığa sahibiz. Bazen de çevremizden yüzeyde görünmeyen ama içeride olduğu söylenen "gizli varis" kelimelerini duyuyoruz. Bazı hekimlerce de kullanılan ‘gizli varis’ / ‘iç varis’ tanımlarının aslında hastayı yanıltabileceğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas, konuyla ilgili ayrıntıları anlattı.
28.12.2021 Genel Sağlık
'Solunum cihazına bağlananların yüzde 80'i aşısız'
'Solunum cihazına bağlananların yüzde 80'i aşısız' Başkent Londra'daki St Mary's Hastanesi'nde çalışan İspanyol hemşire Maria Santomil'in defalarca kullandığı cümle, "Bitkiniz, zihnen çok yorgunuz." Santomil, İngiltere'de ilk Covid-19 vakalarının baş gösterdiği günlerden bu yana sağlık sistemini zorlayan pandemiye karşı ön saflarda mücadele edenler arasında.
17.12.2021 Dünya
Hibiskus çayını kimler içmemeli?
Hibiskus çayını kimler içmemeli? Hibiskus, ilk olarak Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika bölgesinde yetişmeye başlamıştır. Şu anda ise birçok iklim bölgesinde son derece basit şekilde yetiştirilebilen bitkinin birçok bölümü kullanılmaktadır. İlaç olarak da kullanılan bitki, en fazla çay olarak tüketilir. Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, hibiskus çayının tüketimi hakkında bilgi verdi.
3.11.2021 Genel Sağlık
Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır? Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir?
Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır? Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir? Doğum kontrol hapları bugün dünya genelinde kullanılan bir korunma yöntemi olmaktadır. Özellikle çocuk sahibi olmak istemeyen bireyler için doğum kontrol hapları oldukça hayati olmaktadır. Bu nedenle bireylerin aklın sık sık Doğum kontrol hapına ne zaman başlanır? Doğum kontrol hapı kaç gün içilir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Kim Kardashian’ın başı yeni bir tacizciyle dertte
Kim Kardashian’ın başı yeni bir tacizciyle dertte Evine girmeye çalışan bir kişiye karşı korunma ve uzaklaştırma kararı aldıran Kim Kardashian’ın başı şimdi de kendisine paket gönderen bir tacizciyle dertte. Bir süredir Kardashian’ı internet üzerinden taciz ettiği öğrenilen kişinin, ünlü yıldıza elmas yüzük ve doğum kontrol hapı gönderdiği belirtildi.
10.06.2021 Cadde
Doğum sonrası gebelikten korunma konusunda en merak edilen sorular
Doğum sonrası gebelikten korunma konusunda en merak edilen sorular Anne sütü gebelikten korur mu? Lohusalık dönemi nelere dikkat edilmeli? Korunma yöntemi seçimlerinde nelere dikkat edilmeli? Korunma yöntemleri yan etki oluşturur mu? Korunmaya rağmen hamile kalınır mı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Emine Dilşad Herkiloğlu 'doğum sonrası gebelikten korunma' konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
22.05.2021 Kadın Sağlığı
Doğum Kontrol Hapı Yan Etkileri Nelerdir? Yan Etkiler Ne Zaman Geçer?
Doğum Kontrol Hapı Yan Etkileri Nelerdir? Yan Etkiler Ne Zaman Geçer? Doğum kontrol hapı; gebeliği önlemek adına oral yolla alınan ilaçlar olarak tanımlanabilir. Hamileliği önleme konusunda yüzde 99 oranında etkili olan bu haplar, doğum kontrol metotlarından birisidir. İçermiş olduğu progesteron ve östrojen hormonu ile spermin rahme ulaşmasını engelleyerek döllenmesini önler. Peki, doğum kontrol hapı yan etkileri nelerdir? Yan etkiler ne zaman geçer? İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Kanda UIBC Nedir? UIBC Düşüklüğü Ve Demir Serum Yüksekliği Neden Olur?
Kanda UIBC Nedir? UIBC Düşüklüğü Ve Demir Serum Yüksekliği Neden Olur? Vücudun doğru bir şekilde çalışabilmesi ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için demir mineraline ihtiyaç vardır. UIBC demir ile alakalı olan önemli bir maddedir. Kanda UIBC nedir? UIBC düşüklüğü ve demir serum yüksekliği neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
22.03.2021 Sağlık
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur?
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur? Sağlık problemleri olmaması halinde, menopoz dönemine kadar bütün kadınların aylık adet kanaması görmesi gerekmektedir. Bazı sebepler nedeni ile adet kanamalarında gecikmeler meydana gelebilir. Doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi normal midir? Adet düzensizliği neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...
20.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Kontrol Hapı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.