Doğum Sonrası Depresyon

Doğum Sonrası Depresyon

Son dakika doğum sonrası depresyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğum sonrası depresyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğum sonrası depresyon haber sayfamızda...

Doğum Sonrası Depresyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 doğum sonrası depresyon haberi bulunmuştur.
44 yaşında anne olmuştu! Oğlunun plasentasından yapılan hapları kullanıyor
44 yaşında anne olmuştu! Oğlunun plasentasından yapılan hapları kullanıyor 'Keeping Up with the Kardashians' adlı reality şovuyla tanınan Kourtney Kardashian, geçtiğimiz ayın başlarında Travis Barker ile evliliğinden dünyaya gelen, Rocky adını verdikleri oğlunu kucağına almıştı. Ünlü isim, sağlığa iyi geldiğini öne sürerek; bebeğinin plasentasından yapılan hapları kullanmaya başladığını açıkladı.
2.12.2023 Cadde
5 çocuğunu canice katletti! Yıllar sonra pişman oldu, ötanaziyle öldü
5 çocuğunu canice katletti! Yıllar sonra pişman oldu, ötanaziyle öldü Belçika’nın Nivelles kasabasında 5 çocuğunu öldüren Geneviève Lhermitte adlı kadın, “dayanılmaz psikolojik acılar” nedeniyle, 16 yıl önceki cinayetin yıl dönümünde ötanaziyle yaşamına son verdi.
2.03.2023 Dünya
Köşeye sıkışan 80'lik katilden itiraf! Yarım yüzyıllık sır 3 saat 45 dakikada çözüldü
Köşeye sıkışan 80'lik katilden itiraf! Yarım yüzyıllık sır 3 saat 45 dakikada çözüldü Her ne kadar farklı kişilerle evli olsalar da ortak bir bağları vardı. 3 yaşındaki minik çocuk aslında ikisinin aşkının bir meyvesiydi. 1976'nın kasım ayında yaşanacak olaylar, bu gizli aşkın tüm dünya tarafından duyulmasını sağlayarak cinayetle sonuçlanan bir trajedinin başlangıcı oldu. Gerçekler ise neredeyse yarım yüzyıl sonra sadece 3 saat 45 dakikada aydınlığa kavuştu.
4.10.2022 Dünya
Kylie Jenner: Üç hafta boyunca hiç durmadan ağladım!
Kylie Jenner: Üç hafta boyunca hiç durmadan ağladım! Özel hayatıyla olduğu kadar Instagram gönderileriyle de dikkat çeken Kylie Jenner, geçtğimiz aylarda yaptığı 'özel jet' paylaşımıyla tepki çekmişti. Ünlü isim, son olarak ailesinin reality şovu 'The Kardashians'ın yeni sezonun fragmanında doğum sonrası depresyon yaşadığından bahsetti.
31.08.2022 Cadde
Yeni annelere otel konforu
5.06.2022 Pazar
39. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
39. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin doğmayı dört gözle beklediği 39. hafta gelişimine ve hayatınızdaki değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Annesi Nisa bebeği neden özellikle oraya terk etti? Can yakan şüphe
Annesi Nisa bebeği neden özellikle oraya terk etti? Can yakan şüphe İstanbul Pendik'te annesi tarafından ölüme terk edilmiş halde bulunduktan sonra acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt annelik yaparak 'Nisa Mihriban' adını verdiği bebek, Türkiye'nin yüreğini sızlattı. Bebeklerini cami avlusuna ya da bir evin kapısına bırakarak en azından bir yaşam şansı tanıyan ebeveynlerden, çöpe atan ya da bulunma ihtimali düşük yerlerde ölüme terk edenlere yaşanan hızlı geçiş ise ürkütüyor. Özellikle annelerin bebekleri terk etme anındaki psikolojilerini değerlendiren uzmanlar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
8.04.2022 Gündem
Kimseye söyleyemiyorlar! Doğumdan sonra babalara dikkat
Kimseye söyleyemiyorlar! Doğumdan sonra babalara dikkat İskoçya’da yapılan bir araştırma, yeni baba olan erkeklerle ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Her 10 babadan biri, bebek sahibi olduktan sonraki yıl içinde depresyon geçiriyor. Türkiye'de de durum farklı değil.
2.03.2022 Gündem
Pandemide doğum sonrası depresyon oranı arttı
Pandemide doğum sonrası depresyon oranı arttı Hamilelik hem anne hem de bebek için olumsuz sonuçları olabilecek hassas bir dönemdir. Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınların yüzde 10’unda depresyon görüldüğünü ifade eden Psikiyatrist Dr. Alişan Burak Yaşar, konu hakkında bilgi verdi.
9.09.2021 Kadın Sağlığı
Doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir?
Doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir? Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla yeni anne olan kadınların mutluluk pozlarını görüyoruz. Peki bu fotoğrafların ardında hiç mi sorun yok? Doğum sonrası depresyonu kimse geçirmiyor mu? Gelin 'postpartum depresyon'la yani doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir, Molatik olalım...
7.04.2021 Hayat
Depresif Bozukluk Nedir, Neden Olur? Kimlere Depresif Denir?
Depresif Bozukluk Nedir, Neden Olur? Kimlere Depresif Denir? Kişiler hayatlarında yaşadıkları ağır bir travma sonucu veya sevdikleri birini kaybetme durumunda üzgün olabilirler. Bunlar yaşanan durumun ağırlığına göre normal kabul edilen duygu durumudur. Belirli bir süre sonra üzüntünün dozu azalır ve kişiler normal yaşamlarına dönerler. Depresif bir durumda ise kişi sürekli olarak mutsuz ve keyifsiz hisseder. İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Doğum Sonrası Depresyon (Postpartum) Nedir? Postaprtum Depresyon Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Doğum Sonrası Depresyon (Postpartum) Nedir? Postaprtum Depresyon Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer? Ne kadar dört gözle bekliyor olursanız olun, bebek sahibi olmak streslidir. Uykusuzluk, yeni sorumluluklar ve kendinize ayıramadığınız zaman göz önüne alındığında pek çok duygusal bir hız trenindeymiş gibi hissetmeniz doğaldır. Fakat bu duygu durumları uzadığında Doğum sonrası depresyon yaşıyor olabilirsiniz. Peki nedir bu doğum sonrası depresyon? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.03.2021 Sağlık
Depresyona ne iyi gelir, nasıl geçer? Depresyona iyi gelen şeyler nelerdir?
Depresyona ne iyi gelir, nasıl geçer? Depresyona iyi gelen şeyler nelerdir? Depresyon, kişinin kendisini sürekli üzgün hissettiği, genellikle kaygı ve halsizlik gibi sosyal hayatı olumsuz etkileyen belirtilerle ortaya çıkan ruhsal bir rahatsızlıktır. Majör depresif bozukluk adıyla da bilinen bu rahatsızlık en sık 20-40 yaş arasında görülür. Depresyona ne iyi gelir, nasıl geçer? Depresyona iyi gelen şeyler nelerdir? İşte, tüm detaylar...
12.01.2021 Sağlık
Depresyonun Belirtileri Nelerdir? Depresyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Depresyonun Belirtileri Nelerdir? Depresyon Tedavisi Nasıl Yapılır? Depresyonun belirtileri nelerdir? Depresyon tedavisi nasıl yapılır? Depresyon hangi durumlarda ortaya çıkmaktadır? Kişi depresyonda olduğunun farkına varabilir mi? Depresyon kendiliğinden geçer mi? Depresyon kronik hale gelebilmekte midir? Depresyon son yıllar da neden sıklıkla rastlanan hastalıktır? Depresyonda doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Depresyon belirtileri ve depresyon tedavisi hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık
Doğum korkusunu nasıl yenerim?
Doğum korkusunu nasıl yenerim? Aylarca süren bir serüven gebelik ve öyle bir serüven ki aynı anda birçok duyguyu tattıran, tüm sıkıntı ve meşguliyetlerimizi bir yana bırakıp ona odaklanmamızı sağlayan hatta sadece bizim değil tüm ailemizin ve yakınlarımızın ilgi odağı haline gelen zorlu ve bir o kadar da keyifli bir dönem. Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Meltem Aksu Sönmezer doğum korkusunu nasıl yenerim sorusunun cevabını açıkladı.
6.07.2020 Hamilelik
Torunlarını yurda vermek istemiyorlar!
Torunlarını yurda vermek istemiyorlar! Rize'nin Güneysu ilçesinde, babaları cezaevine giren, anneleri tarafından terk edilen 4 kardeş, devlet korumasına alınacak.  Dede Salih Ayhan, "Eşimle torunlarımıza en iyi şekilde bakıyoruz. Devletin yetkili kurumu, çocukları bizden almak istiyor. Biz vermek istemiyoruz. Bizim onlara bakacak gücümüz var" dedi.
7.12.2018 Gündem
Torunlarını yurda vermek istemiyorlar!
Torunlarını yurda vermek istemiyorlar! Rize'nin Güneysu ilçesinde, babaları cezaevine giren, anneleri tarafından terk edilen 4 kardeş, devlet korumasına alınacak.  Dede Salih Ayhan, "Eşimle torunlarımıza en iyi şekilde bakıyoruz. Devletin yetkili kurumu, çocukları bizden almak istiyor. Biz vermek istemiyoruz. Bizim onlara bakacak gücümüz var" dedi.
7.12.2018 Gündem
Gwyneth Paltrow: Zombi gibi hissediyordum
Gwyneth Paltrow: Zombi gibi hissediyordum ABD'li oyuncu Gwyneth Paltrow, ikinci kez anne olduktan sonra depresyona girdiğini ve zombi gibi hissettiğini itiraf etti.
28.04.2018 Cadde
Gebelikte egzersiz yaparken nelere dikkat edilmeli?
Gebelikte egzersiz yaparken nelere dikkat edilmeli? Gebelikte egzersizin faydaları nelerdir? Gebelikte egzersiz yaparken nelere dikkat edilmeli? Op. Dr. Gülbin Destici İşgören gebelikte egzersizle alakalı merak edilenleri anlattı.
6.07.2020 Hamilelik
Gebelik döneminde depresyon
Gebelik döneminde depresyon Gebelik döneminde anne adayının ruh hâlinde ani iniş ve çıkışlara şahit olunur. Aynı zamanda bu değişimlerin gebelik sonrası dönemde devam etmesi de mümkündür. Ruhsal hastalık olan depresyon, annenin bu dönemde yaşadığı stresten ve psikolojik baskılardan kaynaklı olarak gün yüzüne çıkabilir.
6.07.2020 Hamilelik
Yoga yapmak güzel de yoga yaparken emzirmek?
Yoga yapmak güzel de yoga yaparken emzirmek? 18 aylık bebeğini yoga yaparken emzirdiği kareleri Instagram hesabında paylaştıktan sonra takipçi sayısını arttıran 29 yaşındaki Carlee Benear, beğeni aldığı kadar, eleştirilere de maruz kalıyor.
16.03.2018 Hayat
‘İstanbul95’ ile  0-3 yaş çocukların  gelişimine destek
‘İstanbul95’ ile 0-3 yaş çocukların gelişimine destek Dünyada sosyal ve ekonomik olarak dezavantajlı 0-3 yaş arası çocukların gelişimi konusunda yürüttüğü toplumsal çalışmalarla tanınan Bernard van Leer Vakfı, dün basın toplantısıyla finansal ve teknik destek sağladığı ‘İstanbul95’ programını kamuoyuna tanıttı. İstanbul95 programı, 0-3 yaş arası çocuk gelişiminin önemine ve İstanbul’a 3 yaşında sağlıklı bir çocuğun boyu olan 95 santimden bakıldığında oluşacak toplumsal faydaya pilot uygulamalar aracılığıyla dikkat çekmeyi hedefliyor.
8.02.2018 Gündem
Doğum sonrası depresyondan kurtulmanın yolları
Doğum sonrası depresyondan kurtulmanın yolları Doğum sonrası depresyon kadınlarda oldukça sık rastlanan bir durum. Klinik Psikolog Özlem Soysal, doğum sonrası depresyondan kurtulmanın yollarını anlattı.
6.07.2020 Doğum Sonrası
Doğum sonrası depresyon belirtileri
Doğum sonrası depresyon belirtileri Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) Aile Danışma Merkezi Uzman Psikologu Özgür Duran Yurtsever gebelik ve doğumun getirdiği nöroendokrin ve psikososyal değişikliklerin depresyona neden olduğunu söyledi.
6.07.2020 Doğum Sonrası
Lily Allen’dan itiraflar
Lily Allen’dan itiraflar Bir dönem skandallarıyla sık sık gündeme gelen Lily Allen, Twitter üzerinden girdiği tartışmada, neler yaşadığını ilk kez paylaştı
27.02.2017 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Sonrası Depresyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.