SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Doğum sonrası fazlalıklar ve korse kullanımı

İster normal doğum yapın isterseniz sezeryanlı doğum;  göbek bölgesinde sarkma, karın bölgesi yağlanmaları, göbek görüntüsünün kalması olasıdır. Doğum sonrası birçok anne ya hafif egzersizlere başlar ya da korse kullanmaya. Peki, korse kullanımının önemi nedir?

|

Pek çok kadın daha doğum yapmadan karın yağlanma ve sarkmalarından korkmaktadır. Bu dönemde uygulanacak olan diyet programları işe yaramayacaktır. Bunun sebebi de hamilelik döneminde karın kaslarının eski kuvvetini yitirmesi ve karın bölgesinde yağ birikimi olmasıdır. Bu yağların eritilmesi ve eski karın kası kuvvetinin kazanılması için doğru egzersiz programları seçilmeli ve korse kullanılmalıdır. Estetik görünümünüze önem veriyorsanız doğum sonrasında korse kullanımını doktorunuza danışabilir ve doktorunuz onayladığı takdirde korse kullanabilirsiniz.

Doğum sonrası korse seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Bu süreçte seçilecek olan korse kasları fazla sıkmayacak özellikte olmalıdır. Doku açısından naylon bulundurmayan pamuklu korselerin seçilmesine özen gösterilmelidir. Korse bedeni doğru seçilmelidir, doğum yapan kadının fazla kilolarını kapatması dışında aşırı sıkı olmamalıdır.Korseniz kalitesiz olmamalıdır, bu konuda tercihinizi güvenilir markalar yönünde kullanabilirsiniz.

Doğum sonrası korse kullanımı zararlı mıdır?

Uzun süreli korse kullanılmamasına sadece doğum sonrası için değil, her zaman dikkat edilmelidir. Uzun süre kullanılan korse sonucu genellikle bel ağrısı oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bel çevresi kaslarında güçsüzlük ve tutulmaları gibi sorunlar da ortaya çıkarmaktadır. Özellikle de geceleri korseyle asla uyunmamalıdır.

Doğum sonrası korse kullanma kararı aldıysanız

Eski zamanlarda doğum yapan kadınların karnına bez ya da çarşaf sarmasıyla başlayan ve günümüze korse kullanımı olarak yansıyan bu çözüm yöntemi için doktor kontrolü ve izni alınması şarttır.

•Cilt yapısı esnektir. Hamilelikte şişen ve doğumla eski haline dönüp sarkan karnın kısa sürede toparlanmasını sağlayabilir.
•Doğum sonrası annenin egzersiz yapması her zaman etkili olmayabilir, korse yardımcı olan toparlayıcı bir güçtür.
•Kıyafetlerinizle korse kullanabilirsiniz. Kimse korse giydiğinizi anlamaz. Lohusalık dönemi için eski kıyafetlerinizi giyebilirsiniz.
•Doğum sonrası giyilen korseyle derinin sarkmasına zaman bırakmadan toparlamaya başladığı düşünülmektedir.
•Eski kıyafetlerini giyebilen annenin lohusalık depresyonu yaşamaması için önemli olabilir. Hormonların etkisi altında olan annenin özgüveni arttırabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.