Doğum Sonrası Meme Estetiği

Doğum ve emzirme dönemi sonrasında kadın vücudunda çeşitli deformasyonlar meydana gelir. Hamilelik döneminde hormonlarda yaşanan değişiklikler beraberinde vücutta yağlanma, sarkma ve çatlakları getirmektedir. Vücutta yaşanan değişikliğin en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi de göğüslerdir.

Doğum ve emzirme dönemi sonrası annelerin en çok tercih ettiği estetik operasyonlar arasında meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları yer alıyor. Kişinin fiziksel durumuna ve meme bölgesinde yaşanan deformasyonun boyutuna göre hangi operasyonun ya da operasyonların yapılacağına karar verilir.

Haberin Devamı

Doğru Zaman Nasıl Belirlenir?

Meme estetiği operasyonlarında; tekniği belirleyen faktör, memenin mevcut deformasyonudur. Meme estetiği operasyonları emzirmeye engel değildir. Bu ameliyatlarda süt kanalları ve süt bezleri genellikle zarar görmez. Eğer kişinin gündeminde planlı bir gebelik varsa, öncelikle doğum ve emzirme sürecinin tamamlanması ardından estetik meme operasyonlarının yapılması önerilir. Ameliyatlar emzirme süreci bittikten 4-6 ay sonra planlanmalıdır. Bu süreç sonrasında, göğüslerde küçülme, büyüme, sarkma ve sarkma ile birlikte küçülme gibi deformasyonlar meydana gelebilir.

Hangi Operasyona İhtiyaç Duyuyorsunuz?

Hamilelik ve emzirme sonrası mevcut meme deformasyonuna ve kişinin isteğine göre yapılacak operasyon belirlenebilir. Büyük göğüsler çoğu zaman yaşam konforunu olumsuz yönde etkiler, kişinin sırt ve boyun ağrıları çekmesine neden olur. Bu tür durumlarda meme küçültme operasyonu yapılması gerekir.

Hamilelik ve emzirme sonrasında meme hacminin azalmasından dolayı, meme büyütme ameliyatına ihtiyaç duyulur. Meme büyütme ameliyatlarında, genellikle meme protezleri kullanılır.

Bu protezler sonraki hamilelik ve emzirme süreçlerini olumsuz yönde etkilemezler ve bu dönemde çıkarılmaları gerekmez. Memede doğum ve emzirme sonrası sık olarak görülebilen bir diğer deformasyon da sarkmadır. Eğer meme boyutu normal sınırlarda ise sadece dikleştirme ameliyatı yeterli olabilir. Ancak sarkma ile birlikte memenin boyutu da küçülmüş ise, dikleştirme ameliyatı ile birlikte meme büyütme ameliyatı da yapılır. Kişinin fiziksel durumuna, vücut oranlarına ve tercihlerine göre bu operasyonlar birlikte yapılabilir.

Haberin Devamı

Estetik cerrahideki gelişmeler ve teknikler ile hamilelik ve emzirme sonrası memelerde meydana gelen deformasyonların giderilmesi mümkündür. Bu nedenle tüm anne adaylarının annelik ve emzirme gibi kutsal bir görevi yerine getirmek konusunda endişelenmesi yersizdir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar