Doğum Sonrası Yenilenin

Haberin Devamı

Doğum sonrası sarkmış, yağlanmaya maruz kalmış ya da fazla kilo almaktan sonra deformasyona uğramış olan karın bölgeniz, karın germe ameliyatı ile birlikte daha sıkı ve fit hale gelecektir.

Karın germe ameliyatları genellikle bu bölgede görülen bombeleşme, çatlak, sarkıklık ve deri fazlalığı oluşumlarının giderilmesi için yapılmaktadır. Karın germe operasyonun yanı sıra diyet ve egzersizle giderilemeyen karın ve bel bölgesi yağlarının alınması amacıyla liposuction da uygulanabilmektedir. Karın bölgesi görünümünde bu deformasyonlar zamana bağlı olarak oluşabileceği gibi aşırı kilo alıp verme ya da doğum yapma da bu deformasyonlara neden olmaktadır.

Karın germe ameliyatları karının ön kısmındaki yağlanmanın, sarkıklık ve çatlaklıkların giderildiği; bunun yanı sıra karın bölgesindeki zayıf kasların gerginleştirildiği bir operasyon yöntemidir. Kilolu hastaların operasyondan önce belli bir miktar kilo vermesi istenerek, karın bölgesinin alacağı son durum tespit edilmeye çalışacaktır.

Mini Karın Germe Nedir?

Karın germe ameliyatları kapsamına göre iki kısma ayrılmaktadır. Karın bölgesindeki deformasyon ve bombeleşme göbeğin alt kısmında gelişmişse mini karın germe operasyonu uygulanacaktır. Operasyon sadece göbek deliğinin alt kısmına yönelik yapılır. Göbek deliği yeri değiştirilmeyeceği için delik çevresinde yapılacak bir kesiye gerek yoktur. Karın bölgesinde ayrıca yağlanma meydana gelmişse liposuction işlemi ile bu bölgeden fazla yağ dokuları çıkarılacaktır. Bu işlem sonucunda deride sarkma oluşmuşsa fazla deri alınıp ayrıca karın kasları gerginleştirecektir.

Tam Karın Germe Nedir?

Tam karın germe ameliyatları, operasyonun kapsamına göre iki saat ile beş saat arasında sürebilmektedir. Sezaryen izine benzer yerde, iç çamaşırının içinde kalacak şekilde kesi oluşturulacaktır. Göbek deliğinin yeri değişeceği için delik çevresinde de kesi oluşturulacaktır. Bu operasyonlara genellikle liposuction uygulaması da eklenebilmektedir. Ameliyat sırasında zayıf karın kasları gerginleştirilerek, fıtıklaşmalar onarılacaktır.

Karın germe ameliyatı sonrasında hasta bir gece hastanede yatırılabilir. Günlük yaşamınıza iki üç hafta içinde dönebilirsiniz. İlk altı ay kesi izinizdeki kızarık giderek pembeleşecek ve zamanla belli belirsiz bir hale dönüşecektir.


Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com