Dolgun Göğüsler "İn" Düz Göğüsler "Out"

Hayatımızı yönlendiren etmenlerden birisi moda. Estetik sektörü de bu akımın dışında kalamıyor. Dönem dönem kişilerin estetik talepleri genel akımlardan etkilenerek değişiklik gösteriyor. Peki silikon taktırma trendleri son zamanlarda nerelerde acaba?

Bundan 100 yıl önce etli butlu dediğimiz kadınlar gözdeydi. Zayıf, küçük memeli, düz kalçalı kadınlar hastalıklı olarak değerlendirilirdi. Zamanla bu değişti. Hatta bundan bir kaç sene öncesine kadar bu değişiklik kadınların “sıfır beden” diye tabir ettikleri seviyeye kadar geldi. Düz göğüslü, küçük kalçalı, bir deri, bir kemik kadınlar moda sayfalarını süsledi. Şimdilerdeyse giderek daha yuvarlak hatlı kadınlar gündemde. Dünyada bir “Kim Kardashian” akımı aldı başını gidiyor. Artık pek çok kadın büyük ve dik kalçalar, dolgun göğüsler istiyor.

Haberin Devamı

Silikon boyutu konusunda da bu giderek büyüme trendini gözlemliyoruz. Kısa bir süre öncesine kadar silikonla meme büyütme yaptıran kadınlar “aman silikon olduğu belli olmasın” derlerken, yavaş yavaş “ilk göze çarpan yerim göğüslerim olsun” diyen kadın sayısı artıyor. Tabi hala “ göğüslerime dikkat çekmek istemiyorum, onlar benim hakkımda fark eden ilk şey olmamalı” diyen kadınlar çoğunlukta.

Biz estetik cerrahlar silikon ameliyatına mutluluk ameliyatı diyoruz. O yüzden silikon boyutunu belirlemede en önemli etmen kadının talebi. Hangi boyla mutlu olacaksa onun isteklerini elbette göz önünde bulunduruyoruz. Bunun yanı sıra boyu, kilosu, göğüs yapısı ve sosyal durumu da göz ardı edilmiyor. Burada kadını isteği ile “acaba çok mu büyük olur” korkusunu çok iyi dengelemek lazım. Detaylı bir ön görüşme, örnek foto incelemesi ile sonuç almak önemli.

Bazı kadınlar da “tek istediğim giysileri daha iyi doldurmak ve bir parça daha kadınsı bir şekle sahip olmak, göğsüme bir sürü şey tıkıştırmaktan kurtulmak” diyorlar. Estetik cerrah iyi bir dinleyici olmalı. Bizim toplumda bazen kadınlar utanarak daha büyük silikon taleplerini söyleyemeyebiliyorlar. Aslında istediğinden daha küçük bir silikon takılınca da yeterince mutlu olmuyorlar. Bunun gibi pek çok detay var.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, kadının isteklerini göz önünde bulundurarak onu çok iyi anlayan bir estetik cerrahla yola çıkmak en iyisi. Birkaç doktorla görüşerek en uygun cerraha karar vermek mümkün.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.defneerkara.com

www.facebook.com/Dr.DefneErkara

www.instagram.com/opdrdefneerkara/