SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dondurularak saklanmış yumurta sayesinde hamile kaldı!

Londra’da yaşayan Dubaili Moaza Al Matrooshi ergenlik döneminde dondurduğu yumurtalar sayesinde hamile kalmayı başardı.

|


İngiltere de yaşayan Dubaili Moaza Al Matrooshi Beta Talesemi (Akdeniz anemisi ) ile dünyaya geldi. Kardeşinden alınacak olan kemik iliği nakli gerçekleşmeden önce kemoterapi görmek zorunda kaldı. Moaza’a kemoterapi tedavisi sırasında yumurtalıklarının zarar göreceğini söylediler. Bunun üzerine annesinin tavsiyesine uyarak yumurtalıklarını dondurmaya karar verdi.

Peki , Moazanın yumurtalıklarını dondurma işlemi nasıl gerçekleşti?

Moaza ‘nın sağ yumurtalıkları kemoterapi başlamadan önce 9 yaşında alındı. Yumurtalık dokusundan alınan parçalar 196 santigrat derecenin altında donduruldu ve sıvı nitrojen ile muhafaza edildi.

5 doku parçası 15 yıl sonra tekrar yerine konuldu. Bunun üzerine hormonlar normal seviyelerine döndü ve tüp bebek tedavisi başlatıldı. Bu yılın başında hamile kalan kadın doğumunu bir mucize olarak nitelendiriyor.

Doktorlar, Kanser ya da kan bağışıklık sistemi ile alakalı görülen tedavilerden, anne olma ihtimali azalan kadınlara bu yöntemin büyük bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.