Yanlış ped kullanımı enfeksiyona yol açıyor!
Yanlış ped kullanımı enfeksiyona yol açıyor! Kontinans Derneği Ürodinami Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Özyurt idrar tutmanın idrar torbasının kas yapısını bozduğunun altını çizdi.
31.12.2019 Kadın Sağlığı
Hormon tedavisi idrar kaçırmaya çözüm değildir
Hormon tedavisi idrar kaçırmaya çözüm değildir Kadınlarda en sık görülen idrar kaçırma tipinin sıkışma tipi idrar kaçırma, stres tipi idrar kaçırma ve karışık tip idrar kaçırma olduğunu belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, menopoz ile idrar kaçırma arasındaki ilişki hakkında birçok farklı araştırmanın olduğunun altını çizdi.
4.07.2019 Kadın Sağlığı
Sıvı tüketimini azaltmak idrar kaçırmayı önler mi?
Sıvı tüketimini azaltmak idrar kaçırmayı önler mi? İdrar kaçırma, böbrek taşı, kronik idrar yolu enfeksiyonu, kalp damar rahatsızlığı, metabolik ve sinir sistemi hastalıkları olan kişilerin uzun süre susuz kalmamaları gerektiğinin altını çizen Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, özellikle solunum ve terle sıvı kaybedilen yaz aylarında bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu vurguladı.
30.05.2019 Kadın Sağlığı
İdrar kaçıranların en büyük hatası su içmeyi bırakmak
İdrar kaçıranların en büyük hatası su içmeyi bırakmak İnkontinans yani idrar kaçırma sorunu ülkemizde her 4 kadından 1’in de görülmekte. Kontinans Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan idrar kaçırma ile ilgili önemli bilgiler verdi.
31.07.2018 Kadın Sağlığı