Dualarınıza dikkat edin !

Duygusal ilişkilerde yaşadığı derin sorunlar ve çektiği ızdırap onu yormuştu.
Bir şeyleri değiştirmek istiyordu ve kendi başına gücü yetmemişti.

İkinci seansımıza geldiği gün oldukça düşünceliydi.

"Nasılsın ? Bu haftayı nasıl geçirdin ?" diye sorduğumda,

"Kafama bir konu takıldı, çok düşündüm ama bir türlü işin içinden çıkamadım" dedi.

Konuyu sorduğumda gözleri dolu dolu anlatmaya başladı.

"Ben dini bütün bir insanım, dualarımı ederim, namazımı kılar, orucumu tutar, zekatımı veririm. Her akşam uyumadan önce düzenli olarak Allah'a dua ederim. Ama bir türlü, yıllardan beri Allah benim dualarımı duyup cevap vermiyor. Bu şaşılacak bir şey. Bazen bakıyorum diğer arkadaşlarıma, yaşama şekilleri benden çok daha farklı, namaz kılmazlar, oruç tutmazlar, Allah'a asla dua etmezler, ama onların tüm istedikleri oluyor ! Ben bu işin içinden çıkamıyorum, bunun nedeni nedir ? Biliyorsanız bana anlatır mısınız lütfen ?

Haberin Devamı

Elbette kendisine vereceğim cevaplar vardı.

Önce şunu sordum, Allah'a nasıl dua ediyorsun ?

"Gece uyumadan önce ellerimi açıyorum ve diyorum ki, Allah'ım, ...........'nın benimle evlenmesini nasip et. Allah'ım,...... ile çok mutlu olmamazı nasip et. Allah'ım ....... ile ölene dek beraber mutlu yaşamamızı ve çocuklarımızın olmasını nasip et."

Dua etme şeklindeki yanlışları fark ettim ve şunu sordum.

"Peki hangi duygularla istiyorsun bunları, mutlulukla mı ? Dua ederken gerçekten olmuş gibi kalbin çarpıyor mu ? Hangi duygular eşlik ediyor dualarına ?"

Anlattığına göre endişeli ve korku doluydu duaları. Bu da büyük bir yanlıştı. Zira o anda yaydığı titreşim korku ve endişe olduğu duaları isteklerinin olmaması yönünde evrene bir titreşim yayıyordu.

Ayrıca bahsettiği kişinin onun eşi olması, evlenmeleri ve sonunda çok mutlu olmaları gerektiğine inanması, kendisinin anı yaşamak değil de, gelecekle ilgili sürekli korku dolu projeksiyonlar oluşturduğuna işaret ediyordu.
O kişi ile şimdi mutlu ve huzurlu bir ilişki yaşamak yerine, gelecekte mutlaka evlenmeleri ve çocuk sahibi olmalarının mutluluklarının kat kat artıracağına dair ilginç bakış açıları vardı.

Haberin Devamı

Yaydığı genel titreşime baktığımızda oldukça endişeli ve korku dolu bir yapısı vardı ve zaten gün içinde yaşadığı ilişki ile ilgili korku dolu senaryoları zaten evrene yayıyordu ve karşılığı da ilişkisinin iyi gitmemesi yönünde oluyordu.

Akşamları on dakika ettiğiniz dua, çok olumlu ve kuralları gereğince olsa bile, evren gün içinde daha çok yaydığınız enerjiye göre hareket eder ve size onu getirir.
Bu tamamen matematiksel bir hesaplamadır. Evren artı, eksi hesabı yapar. Ağırlıklı düşünceniz ne ise size onu verir. Mantık tamamen bunun üzerine kuruludur.
Giyim şekliniz, inancınız, oruç tutmanız, zekat vermeniz ve namaz kılmanız sonucunda hanenize fazladan puanlar yazılmaz ve istedikleriniz bir çırpıda önünüze getirilmez. Bunlar inancınız gereği zaten olması gerekenlerdir.

15 saat boyunca negatif enerjiler ürettiniz, felaket senaryoları yazdınız, endişe dolu ve mutsuz oldunuz. Ama gece uyumadan önce on dakika güzel güzel dua ettiniz, Allah neden bana istediklerimi vermiyor diyemezsiniz. Oradaki denge açıktır. Evren 15 saat içindeki yoğunluğu değerlendirip önünüze getirecektir.

Haberin Devamı

Bu nedenle benimle çalışmak isteyen danışanlarımın önce duygu durumlarına bakarım ve genel titreşimlerini anlamaya çalışırım. Negatif bir titreşim sezmişsem hemen enerjisini yükseltmek adına ve kendisini iyi hissettirmek adına bir çalışma başlatırım.

Zira elde etmek istediklerinizin, hayat standartlarınızın ve hayat kalitenizi kesinlikle sizin enerjiniz belirler.

Lütfen gün içinde duygu ve düşüncelerinize fazlasıyla dikkat edin.

Sadece mutlu olmaya, yaşamdan keyif almaya odaklanın ki, istediklerinizi hayatınıza çekmek çok daha kolay olsun.

Mutluluk, neşe, coşku, yaşamdan zevk alma titreşimlerinizin bol olması dileklerimle, mutlu hafta sonları dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu,

NLP Uzmanı ve Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com