SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İLİŞKİLER - EVLİLİK HABERLERİ

İlk yıllara dikkat! Mutlu bir evliliğin sırrı...

Geçtiğimiz aylarda yaşanan pandemi kısıtlamaları düğünleri de etkilemiş; yapılan nikah planları ileri tarihlere bırakılmıştı. Kısıtlamaların hafiflemesinin ardından çiftler, nikah masasına oturma planlarını gerçekleştirmeye başladı. Pek çok çift, güzel bir gelecek hayaliyle evleniyor. Peki, nikah defterine imza atarken mutlu bir evlilik düşleyen her çift, ilerleyen yıllarda beklentilerine ulaşıyor mu? Beklentilerine ulaşması için nelere dikkat etmeli? Psikolog Hande Nacar Baş, mutlu evliliğin sırları hakkında bilgi verdi.

Evlilikleri güçlendirmek için öneriler: "Teması kesmeyin, sevgi sözcükleri kullanın..."

Evlilik hayatı, kendi içinde iyi ve kötü zamanları bulundururken; pandemi koşullarının uzaması ile birlikte bu durumdan oldukça etkilendi. Aile, iş hayatı gibi gündelik yaşamdaki tüm ilişkilerde olduğu gibi evlilik hayatında da inişler çıkışlar olması normal kabul edilir. Tüm koşullar altında evliliğini korumak ve güçlendirmek isteyenlere yönelik; Evlilik ve İlişki Danışmanı Sevgi Keleş önerilerde bulundu.

Mutlu bir evlilik için aşık olmak yeterli mi?

Aşık bir çiftin evlilikten umut ve beklentilerinin çok yüksek olacağını tahmin etmek zor değil. Bunun için aşkın hemen hemen her yerde geçerli, evrensel diline bakmamız yeterli. ‘Senden öncesi yok benim için, seninle adeta yeniden doğdum, seninle birlikte yalnız hissetmiyorum, kendimi eksiksiz ve tamamlanmış hissediyorum’ veya ‘Hiç kimse seni benim sevdiğim kadar sevemez’ gibi söylemlerin sıkça kullanıldığı bir ilişkide aşk, istikrarlı bir evlilik kurmak için yeterli mi? Aşkın büyüklüğü ve yoğunluğu mutlu bir evliliği garantiler mi? Aşk ve ilişkiler pandemiden nasıl etkilendi? Uzman Birey, Çift ve Aile Terapisti Feryal Tükel açıkladı.

Evlenme Ehliyet Belgesi Nedir Ve Nereden Alınır? Evlendirme Ehliyet Örneği

Pek çok çiftin evlilik için gerekli belgeleri araştırırken karşısına evlenme ehliyet belgesi çıkmaktadır. Bu belgenin ne olduğu evlenecek çiftler için merak konusu olmaktadır. Son yıllarda en çok araştırılan bir konu olan evlilik belgesi evlilik aşamasında olan kişilerin mutlaka öğrenmeleri gereken bir konudur. Peki Evlenme ehliyet belgesi nedir ve nereden alınır? Evlendirme ehliyet örneğini detaylıca derledik.

Evlilik İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Devlet Hastanesinden Rapor Alırken Gereken Evraklar

Evlilik başvurusu yapan çiftlerden istenen belgelerden birisi de nikah sağlık raporudur. Çiftlerin evlenmeleri için herhangi bir engellerinin olup olmadığı bu rapor ile belirlenmektedir. Bu nedenle evlenmeden önce sağlık raporunun mutlaka alınması gerekmektedir. Peki Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır? Devlet hastanesinden rapor alırken gereken evrakları sizlere detaylıca derledik.

Gelin Ayakkabısı Nereden Alınır? Spor Mu, Babet Mi Yoksa Topuklu Mu Tercih Edilmelidir?

Evlenecek genç kızlar için şüphesiz en önemli şey gelinlik modelleridir. Gelinliklerin yanında tamamlayıcı unsurlar da ön plana çıkmaktadır. Gelin ayakkabıları gelinliğin en önemli tamamlayıcı unsuru olması nedeniyle çok özenilerek seçilmelidir. Peki Gelin ayakkabısı nereden alınır? Spor mu, babet mi yoksa topuklu mu tercih edilmelidir? Sizlere gelin ayakkabıları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Nikah Şekeri Fiyatları Ne Kadar Oldu? 2020 Ortalama Nikah Şekeri Fiyatları

Düğün hazırlıkları yapılırken en önemli olaylardan biri de davetliler için hazırlanan nikah şekerleridir. Birbirinden farklı nikah şekerleri arasında insan kendini kaybedip ne seçeceğine karar veremeyebilir. Peki, birbirinden güzel bu nikah şekerlerinin size maliyetleri ne kadar olacak? Çiftler tarafından bu soru çok sık düşünülmektedir. Sizin için piyasadaki nikah şekeri fiyatlarını derledik.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.