Dünya'da Yaşamayı Beceremedik Uzay’a Taşınalım

Bir süredir televizyon izlemiyordum, dün tesadüf X Kanal’ın Ana Haber bültenin de buldum kendimi, istemeye isteme izledim. Allah’ım neler oluyor bu dünyaya, büyük bir savaş var fark ettirmeden yavaş yavaş kısık ateşte pişiyor. Ateşin altını bazen Avrupa bazen Amerika açıyor. Ama ne yazık ki ateşsiz kalmıyor “Savaş Kazanı”.

Savaşta pişen yemek farklı olsa da piştiği yer hep aynı dünyanın güneyi…

Bu savaşlar sadece silahla, topla tüfekle de olmuyor. Düşünceler en büyük savaş teçhizatı, tabi düşünebilen insan kaldıysa. Steve Jobs’un bize armağanı akıllı telefonlar düşünüyor yerimize. Şarj bitince aç kalan insan gibi huysuz olmuyor muyuz?

Dünyadan kaçsak mı?

Bir işte sıkılırız, hemen akıllı telefonlarımızdan “kariyer”i indirip iş bakar başvuru yaparız. Olumlu dönüş olunca da sonucu bilmeden kabul ederiz.

Ya da oturduğumuz ev yaşanmaz gibi geldi mi hemen daha büyük daha güzelini bulmak için yine akıllı telefondan “sahibinden” i indirip, arar bulur taşınırız.

Ben bu dünyayı beğenmiyorum artık, başka bir dünyaya gitmek için akıllı telefondan hangi programı indirmem lazım?

Var mı öyle bir uygulama? Steve Jobs duy sesimi…

Akıllı telefonlara bağımlı olmayan insanların ortak sorunu bu sanırım düşünebilmek. Düşünmesek bodoslama yaşasak daha mı iyi acaba… Bazen böyle düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Gelelim dünkü ana haber turuma, bir konserinde binlerce lira para kazanan ünlü şarkıcılar Afrin’e gitmiş. Ne ala… Özel uçakla korumalarla git, ohhh sonra yine aynı özel uçakla dön Kemer Country'deki sarayına. Afrin de ki askerlerin bir aylığı yeter mi kolunuzdaki bilmem ne marka saate…

Daha sonra yüzünüz de ki siyah noktalar nasıl gider haberi, evet tek derdimiz siyah noktalarımız. Uykularım kaçıyor…

Durumun daha vahimi Dünyadan Haberler kısmında, 51 yaşındaki adam 29 yaşındaki karısı kendisiyle beraber olmak istemeyince öldürmüş… Ne yazık, üzücü olay kabul edilemez tabi ki ama ülkemizde çocuk gelinleri düşününce “dünyadan haberler” kısmına pek te yakışmadı. Dünyada neler oluyor…

Özetle, keşke Steve Jobs yaşasaydı ve öyle bir uygulama yapsaydı da indirip dünyadan Uzay’a ışınlanabilseydik tek tıkla.

Haberin Devamı

Dünyada Yaşamayı Beceremedik Uzay’a Taşınalım

Yeni Adresim: Meridyen Sokak, Güneş Apartmanı, No:404 / UZAY

Haberin Devamı