Galatasaray ‘Burada olmak zorundasınız’

‘Burada olmak zorundasınız’

19.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Mondragon, “Türkiye ülkem sayılır. Futbolun nasıl sevildiğini çok iyi biliyorum. Bu kadar büyük yatırımın yapıldığı, insanların bu kadar futbolu sevdiği bir yerde Türkiye’nin olmaması üzücü” diye konuştu.

‘Burada olmak zorundasınız’

SENAD OK - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Galatasaray’da bir döneme damgasını vurmuş olan Faryd Mondragon, Milliyet’e konuştu. Kariyerini noktalayan efsane file bekçisi, oğlu Paolo ile birlikte Dünya Kupası’nın tadını çıkarıyor. FIFA’nın davetlisi olarak turnuvayı takip eden Mondi, aynı zamanda birçok Güney Amerika kanalı için de yorumculuk yapıyor.

Arjantin - İzlanda maçı sonrası konuştuğumuz Kolombiyalı, Türkiye’nin kupada olmamasından dolayı duyduğu şaşkınlığı ve üzüntüyü dile getirdi.

“Türkiye gibi bir ülke burada olmak zorundaydı” diyen Mondragon, “Türkiye benim ülkem sayılır. Orada futbolun nasıl sevildiğini çok iyi biliyorum. Bu kadar büyük yatırımın yapıldığı, insanların bu kadar futbolu sevdiği bir yerde Türkiye’nin olmaması üzücü. Eğer olsaydı inanıyorum ki iyi işler yapardı. Bu durum aynı zamanda Hollanda ve İtalya için de geçerli. Bu üç futbol ülkesinin olmadığı bir kupa bence eksik kalacaktır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kupa favorisi

Mondragon’a kupa ile ilgili düşüncelerini ve favorisini sorduk. Turnuvanın beklediğinden çok daha iyi geçtiğini ve Rusya’nın iyi ev sahipliği yaptığını belirten Kolombiyalı, ülkesinin sürpriz yapmasını bekliyor. Kupa olmasa bile Kolombiya’nın performansı ile üst turlara çıkabilecek gücü olduğunu belirtiyor. Kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin içinse “Her maç iki ve üzeri gol atmak zorunda. İzlanda maçı savunmadaki hataları çok net şekilde ortaya koydu. Bu savunma sıkıntısını aşmaları gerek” dedi.

Kolombiya’nın unutulmaz kalecisi, Güney Amerika takımlarının bireysel yeteneklerinin diğer takımlara göre çok daha fazla olduğunu belirtse de turnuvalarda savunmanın daha belirleyici olduğunu vurguladı.

‘Burada olmak zorundasınız’

Takipteyim

Dünya Kupası’nda buluştuğumuz bir başka Galatasaraylı eski yıldız Didier Drogba oldu. Almanya-Meksika maçının ardından sohbet ettiğimiz efsane golcü, BBC için yorumculuk yapıyor.
İngiliz kurumuyla anlaşması sebebiyle röportaj veremeyen ünlü golcü, Türkiye’yi ve Galatasaray’ı yakından takip ettiğini belirtip “Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Hepsine sevgilerimi gönderiyorum” dedi.
Gary Lineker’in BBC’deki programına yorumcu olarak katılan ve halen Amerika’da futbol yaşantısını sürdüren golcü futbolcu, Brezilya’daki kupadan farklı olarak bu sefer televizyoncu kimliği ile Dünya Kupası’nda yer alıyor.
‘Burada olmak zorundasınız’