Dünya Kupası İyi ki 'VAR'!

İyi ki 'VAR'!

17.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası ile beraber yürürlüğe giren Video Yardımcı Hakem sistemi ‘VAR’ büyük beğeni topladı, turnuvada hakemlerin isabet kararı yüzde 99’a kadar çıktı.

İyi ki VAR

Rusya’daki Dünya Kupası’nın esas yıldızı Video Yardımcı Hakem sistemi oldu. Klasik adıyla ‘VAR’ adeta turnuvada çok yakından hissedildi.

Haberin Devamı

Hakemlerin kararlarında neredeyse yüzde 99’luk isabet oranı yakalandı. Özellikle VAR’ın aktif olduğu kupa boyunca penaltı sayılarındaki artış dikkat çekti. Henüz grup aşamasında penaltı rekoru kırılırken, toplamda 64 mücadelenin yapıldığı turnuvada 29 penaltı atıldı.

Finaldeki Fransa-Hırvatistan maçı da dahil 29 penaltının 22’si golle sonuçlandı. Yine final de dahil 12 penaltı VAR desteğiyle geldi. Ayrıca verilen 3 penaltı da VAR kararıyla iptal edildi. Dünya Kupası finalinde ilk kez bir VAR kararıyla penaltı çıkması da yine tarihe geçti.

Dünya Kupası süresince hakemler tam 441 kez VAR’a başvurdu ve 17 kez kararlarını değiştirdi. Dünya Kupası tarihinin en düşük ofsayt, faul ve kırmızı kart ortalamaları elde edildi. Buna göre 90 dakika başına 27.3 faul, 90 dakika başına 2.71 ofsayt ve 90 dakika başına 0.06 kırmızı kart çıktı.

Haberin Devamı

Yazarlar