Tatil Dünyanın en yoğun uçuş hattı değişti

Dünyanın en yoğun uçuş hattı değişti

13.09.2018 - 16:36 | Son Güncellenme:

Hava yolu taşımacılığının önemi ve ulaşımdaki payı her geçen gün biraz daha artmakta. Mesafeleri büyük oranda kısaltan hava yolu taşımacılığı, gökyüzündeki yoğunluğu da arttırmakta. Güney Kore bu konuda zirveye oturmuş durumda.

Dünyanın en yoğun uçuş hattı değişti

Hava yolu taşımacılığı altın çağını yaşıyor. Her geçen gün hava yolu taşımacılığının ulaşımda payı artarken uçuş rotaları da bu yoğunluktan etkilenmekte. Yakın döneme kadar Sydney - Melbourne uçuşları dünyanın en yoğun uçuş güzergahı olma unvanını elinde bulunduruyordu.

Haberin Devamı

Uzak Doğu coğrafyası, mesafelerin uzunluğu nedeniyle hava yolu taşımacılığın büyük öneme sahip olduğu güzergahlara sahip. Hong Kong, Tokyo, Pekin, Şangay gibi havaalanları dünyanın en fazla uçuşların gerçekleştiği limanlar olma özelliği taşımaktaydı. Ancak son dönemde Güney Kore bu konuda gerçekleştirdiği atılımlarla ön plana çıkmaya başlamış durumda.

Dünyanın en yoğun hattı Güney Kore'de

Güney Kore, Avustralya'nın iki kentine ait olan en yoğun rota olma özelliğini elinden aldı. Sydney-Melbourne arasındaki yıllık 4.4 milyon yolcu taşıma rekorunu egale etti. Üstelik iki katı yolcu sayısıyla. Güney Kore'nin başkenti Seul ile Jeju arasında son bir yıllık dönemde taşınan yolcu sayısı 9.9 milyon kişi olarak kayıtlara geçti. Bu da Seul - Jeju güzergahını, dünyanın en yoğun hattı olarak birinci sıraya taşıdı.