Gündem E devlet giriş | E devlet şifresi nasıl alınır?

E devlet giriş | E devlet şifresi nasıl alınır?

11.09.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

Milyonlarca vatandaşın her işini kolaylıkla sağlayabildiği e devlet sistemi, gün içerisinde büyük ilgi görüyor. Peki e devlet sistemine nasıl giriş yapılır? E devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

E devlet giriş | E devlet şifresi nasıl alınır

E devlet şifresi olmayan vatandaşlar ne yapmalı? E devlet giriş işlemi için meraklı arayış hızını kesmiyor.İşte milyonları yakından ilgilendiren e devlet hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden hizmet verir. Sitenin üst köşesinde sisteme giriş seçeneği vardır. Bu kısma tıklandığında ekrana giriş seçenekleri gelir. Giriş yapmak için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı bilgileri, T.C. kimlik kartı, e-imza ve mobil imza seçenekleri mevcuttur. Giriş yapılması sırasında sistem, güvenlik kodunun da girilmesini talep eder.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.

Haberin Devamı

E - DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yazarlar