Gündem E-okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! E-okul VBS giriş

E-okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! E-okul VBS giriş

22.05.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

E-Okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan E-okul sayesinde öğrenci ve veliler notlarını sanal ortamda öğrenebilme şansını elde ediyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenci ve veliler E-okul platformu üzerinden 2. dönem sınav sonuçlarına ulaşabiliyor.

E-okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı E-okul VBS giriş

E-okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenci ve veliler tarafından en çok merak edilen konuların başında gelen 2. dönem sınav sonuçları İnternet üzerinden e-okul platformu sayesinde öğrenilebiliyor. Peki E-okul'a giriş nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden giriş yapılır. Giriş için, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi olarak iki giriş seçeneği bulunur. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler ve öğrenciler, öğrenci T.C. kimlik numarası, okul numarasıyla sisteme giriş yapabilir. E-Okul Yönetim Bilgi sistemi ile de öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirler. Bunlar dışında E-Okul mobil uygulaması ile de giriş yapılabilir.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

E-Okul ile sınav tarihleri, devamsızlık bilgisi, şube yazılı ortalamaları, nakil durumu ve ders programına ulaşılır. Öğretmenler E-Okul ile öğrencilerin not girişlerini yaparlar. E-Okul ana sayfasında öğrenci okulu ile ilgili duyurulara ulaşabilir. Sistem üzerinden, dönem sonlarında öğrenciler tarafından sürekli merak edilen takdir teşekkür hesaplaması da yapılabilir. Hesaplama yapılabilmesi için öğrencinin tüm notları öğretmenler tarafından sisteme yüklenmiş olmalıdır. Notlar yüklendikten sonra yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı, takdir belgesi ya da teşekkür belgesi alınıp alınamayacağını belirler.

Haberin Devamı

Yıl sonu başarı puanı 85,00 - 100 puan aralığında olan öğrenciler takdir belgesi, 70,00 - 84,99 puan aralığında olan öğrenciler de teşekkür belgesi almaya hak kazanır. Üç yıl üst üste takdir belgesi alan öğrencilere de üstün başarı belgesi verilir.

MEB 2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

MEB tarafından ilan edilen çalışma takvimine göre;

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 18 Eylül’de başladı ve 19 Ocak 2018’de sona erdi.

Yarı yıl tatili ise 22 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak ve son ders zili 8 Haziran 2018’de çalacak.