Gündem E-okul giriş! VBS giriş işlemleri nasıl yapılır?

E-okul giriş! VBS giriş işlemleri nasıl yapılır?

16.07.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

E-okul sayesinde öğrenciler birçok işini internet ortamı üzerinden halledebilme imkanına sahip. E-okul'un sunduğu ayrıcalıkların başında not durumu sorgulama devamlılık durumu gibi belli başlı konuların yanında merkezi sınav sonuçlarının açıklanması, merkezi sınavlara ilişkin tercih işlemlerinin yapılması verilen hizmetler arasında yer alıyor. Peki E-okul VBS giriş işlemi nasıl yapılır?

E-okul giriş VBS giriş işlemleri nasıl yapılır

E-okul üzerinden yapılan LGS tercih işlemlerinin ardından adaylar LGS tercih sonuçlarını merakla beklemeye başladı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren Lise tercihlerinin E-okul platformu üzerinden adaylara duyurulması bekleniyor. E-okul'a öğrencinin kendisi ve Velisi giriş sağlayabiliyor. Peki E-okul VBS giriş işlemleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul giriş için iki seçenek bulunur. Bu seçenekler; E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden, öğrenciler ve veliler öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.

E-OKUL ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR? HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri kısmına tıklayarak öğrencinin tam veya yarım, özürlü veya özürsüz tüm devamsızlık bilgileri görüntülenir. Not bilgileri kısmında öğrencinin almış olduğu sınav puanları, performans ve proje notları görüntülenir. Ayrıca her dersin puan ortalaması da bulunur.

Haberin Devamı

Haftalık ders programına sistem üzerinden ulaşılır.Öğrencinin hangi gün, hangi saatte, hangi derste olduğu görüntülenir.
Öğrencinin gireceği derslere ait sınav tarihleri önceden E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden açıklanır. Yıl sonunda öğrencinin alacağı karne e-karne olarak sistemde görüntülenir.

Öğrencinin TEOG veya bursluluk gibi girdiği sınavların puanları sistemde açıklanır.

Sistemde öğrencinin bulunduğu şubenin ortalaması ve öğrencinin ortalamanın altında veya yukarıda olduğu görüntülenir.
Öğrencinin nakil işlemleri sistem üzerinden görüntülenir.

Öğrencinin dönem sonunda aldığı belgeler ve almış olduğu cezalar sistemde kayıtlıdır.

Mezun olan öğrencilerin diploma puanları sistem üzerinde kayıtlıdır.

Yatılı eğitim gören öğrencilerin pansiyon devamsızlık bilgisi, yemek menüsü ve izin belgeleri gibi bilgilerine sistem üzerinden ulaşılır.