Gündem e-YDS başvurusu nasıl yapılır?

e-YDS başvurusu nasıl yapılır?

14.11.2018 - 15:05 | Son Güncellenme:

e-YDS başvuruları başladı. ÖSYM tarafından alınan e-YDS başvurularında son gün ise 29 Kasım. Peki e-YDS başvurusu nasıl yapılır? İşte hem bu sorunun cevabı hem de e-YDS 2018/12 İngilizce kılavuzu...

e-YDS başvurusu nasıl yapılır

14-29 Kasım tarihleri arasında alınacak olan e-YDS başvuruları, adayları harekete geçirdi. e-YDS 2018/12 İngilizce alanında, 8 Aralık 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Haberin Devamı

e-YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-YDS sınavına katılacak olan adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirebilir.

e-YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3000, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Haberin Devamı

Adaylar, Deneme e-Sınav uygulamasına ve e-YDS 2018/12 İngilizce Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebilir.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ