Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

15.10.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Nezaket ziyaretinde, rektör Tabakoğlu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, Albayrak’a günün anısına Edirne kırmızısı renginde kravat hediye etti.

-Doğa yürüyüşü sonrası çilek topladılar

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği, hafta sonu faaliyetleri kapsamında Kırklareli Armağan köyünde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 20 kişilik sporcu ekibi Armağan Barajı etrafında 15 kilometre yürüdü.

Yürüyüş sonrası bu mevsim Istrancalar’da yetişen çileklerden topladı.

EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, Armağan köyünün Trakya’nın en tematik köylerinden biri olduğunu belirtti.

Köy sakinlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda Armağan Barajı’ndaki suyun Marmara'nın en içilebilir suyu olduğunu öğrendiklerini ve bunun köyü bir adım daha öne çıkardığını ifade eden Akman, Armağan Barajı’na paralel bir şekilde gerçekleştirdikleri yürüyüş süresince harika manzaralara şahit olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

-Amatör Spor Haftası etkinlikleri sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu öncülüğünde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından halka düzenli ve fiziksel aktivite alışkanlığının özendirilmesi amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası Etkinlikleri, İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı, İl Müdürü Zekeriya Bayrak'ın konuşmasının ardından Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen ''Yılın Eni'' anısına ulusal ve uluslararası alanda başarı kazanan sporculara fidan sertifikalarının takdimi ve fidan dikimiyle sona erdi.