SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

DİYET - EGZERSİZLER HABERLERİ

Isınma Hareketleri: Spordan Önce Yapılması Gereken Isınma Hareketleri ve İsimleri Nelerdir?

Spor yapmak hem sağlık, hem fizik hem de psikolojik açıdan önemlidir. Ancak spor yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunların başında ise ısınma hareketleri gelir. Isınma hareketleri spor yapılmadan önce herhangi bir sakatlık yaşanmaması için tekrar edilmelidir. Kasların ısınmasına ve gevşemesine yardımcı olan ısınıma hareketlerinin isimleri ve çeşitleri farklıdır. Spordan önce yapılması gereken ısınma hareketleri nelerdir? Isınma Hareketleri ve İsimleri içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

Orta yaş dönemi spor seçiminde dikkat edilecek 8 temel kural

Günümüz orta yaş grubu, bir önceki kuşağın kendisini yaşlı hissettiği döneme denk geliyor. Fiziksel yıpranmanın azalması ve sağlıklı yaşam koşullarının daha rahat sağlanması, birçok kişinin kendini yaşlı hissetme periyodunu en az bir 10 yaş ileriye attı. "Orta yaşta insanın spor yaparken farkında olması gereken en önemli şey, sporu sağlıklı halinin devamlılığı için yaptığıdır. Bu yaş dönemlerinde yarışmacı olmak bizi beklemediğimiz sakatlıklara sürükleyebilir" diyen Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, orta yaş döneminde spor seçiminin 8 temel kuralını sıraladı

Sağlıklı kas geliştirmenin püf noktaları

Kas geliştirmek veya sıkılaşmak isteyenler nelere dikkat etmeli, ne sıklıkla ve nasıl antrenman yapmalı? Maksimum verimli antrenmanın püf noktaları nelerdir? Ağırlık antrenmanları haftada kaç gün ve kaç saat yapılmalı? Protein tozu gibi takviyeler kas geliştirmek isteyenler için gerekli midir? Yoğun spor yapan ve az yağ tüketen kadınlarda yaşanan regl kesintisinin önüne nasıl geçebiliriz? Usta Antrenör ve Beslenme Uzmanı Burak Kalkavan, sağlıklı kas geliştirmeye dair merak edilenleri anlattı.

Masabaşı çalışanlar için 8 adımda tüm vücudu rahatlatmanın yolu

Kovid-19 salgını yüzünden birçok şirketin home office çalışma sistemine geçmesiyle birlikte evde daha fazla zaman geçirir olduk. Hal böyle olunca uzun saatler bilgisayar başında bulunanlar da kronik sırt, bel, omuz ağrılarından şikayet eder duruma geldi. Spor ve Egzersiz Uzmanı Burak Kulaksız, 5 dakikayı geçmeyen basit antrenman hareketleriyle bu durumun önüne geçilebileceğini açıkladı. İşte herkesin oturduğu yerde kolaylıkla uygulayabileceği 8 adım...

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.