Siyaset ‘Elektronik temayül’le aday yoklaması

‘Elektronik temayül’le aday yoklaması

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları için Türkiye’de ilk kez elektronik temayül yoklaması gerçekleştirdi. 145 bin delege, 81 ilde 10.00-16.00 saatleri arasında oy kullandı

‘Elektronik temayül’le aday yoklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin yerel seçimlere yönelik temayül yoklamasının yapıldığını belirterek, “Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Elektronik temayül’le aday yoklaması
7 bin 180 başvuru

Ankara Spor Salonu’nda dün tüm Türkiye ile aynı anda başlayan Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik AK Parti temayül yoklaması yapıldı. Türkiye genelinde 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde oy kullandı. İl ve ilçelerde ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları oylama işlemine elektronik ortamda katıldı. Yoklamanın elektronik ortamda yapılması dolayısıyla sonuçlar kısa sürede elde edildi. Bu doğrultuda elde edilen veriler, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

AK Parti’ye 5-16 Kasım tarihlerinde toplam 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerin genel seçimlere göre daha özellikli seçimler olduğuna dikkati çeken Ünal, şunları söyledi:

“Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet gösteriyor. Sadece temayül değil bunun dışında yürüttüğümüz saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, mesaj anketleri, çoklu ve çapraz olarak yaptığımız değerlendirmeler var. Yerel Yönetimler, Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı bu konuda ortak bir çalışma yürütüyor. Amacımız AK Parti’nin ilkelerine, değerlerine uygun, toplumda karşılığı olan, AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin ilkelerine uygun belediye başkanlarımızı belirlemek. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

‘Elektronik temayül’le aday yoklaması

‘Elektronik temayül’le aday yoklaması