Ekonomi Emlak Bankası için hazırlıklar tamam

Emlak Bankası için hazırlıklar tamam

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankasını yeniden hayata geçirmek için yaptıkları yoğun çalışmaların sonuna geldiklerini açıkladı.

Emlak Bankası için hazırlıklar tamam

Bakan Kurum, “Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı ürün- hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik. BDDK’ya faaliyet izni için başvurumuzu yaptık. Bankamızı, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle çok kısa bir süre sonra hizmete açmayı planlıyoruz. Bankamız, ithal ikameli malların ülkemizde üretilebilmesi için ayrıca firmalara faizsiz veya çok düşük faizli kredi verilebilmesi için çalışmalar yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Antalya’da düzenlediği ‘2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği’ isimli toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

17 milyar TL

30 Haziran’a kadar imar barışı süresini uzattıklarını hatırlatan Murat Kurum, bu kapsamda toplam başvuru sayısının 9 milyon 687 bin 604 olduğunu açıkladı. Kurum, “Toplam tutar ise yaklaşık 17 milyar liradır. İmar Barış sürecini tamamladığımızda, ülkemizdeki tüm imarsız, imara aykırı, iskansız ve benzeri konut stokumuzu belirlemiş olacağız. Dev bir arşive sahip olacağız. Tapu ve kadastro faaliyetleri ise hazinemize 2017’de 10.7 milyar lira, 2018’de 11.4 milyar lira harç geliri sağladı” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm konusunda hedeflerinin yılda en az 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu belirten Bakan Kurum, “20 yıl içinde Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon 700 bin konutu dönüştüreceğiz. Kent meydanlarını yenileyeceğiz. Çok katlı yapı olmayacak. Yeni alanlarda 4- 5 katı, eski alanlarda ise 8- 10 katı geçmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Sıfır atık’ talimatI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ‘Sıfır Atık Projesi’ başlatıldığını aktaran Kurum, bu projede ciddi mesafeler kat ettiklerini söyledi. Kurum, “Hedefimiz 2023 yılında yıllık 20 milyar lira tasarruf. Bu projeyle bizler, devletimize ve milletimize 20 milyar lira kazandırıyor, israfa mani oluyor, işsizlerimize iş imkanı sağlıyoruz. İl müdürlerime, ‘Sıfır Atık’ projesine geçmemiş kurum ve kuruluşları tespit edip harekete geçeceksiniz’ talimatı verdim. illerde Sıfır Atık’a geçmemiş hiçbir valilik, belediye binası görmek istemiyorum” dedi.