Gündem Emniyet Müdürü’ne makamında saldırı

Emniyet Müdürü’ne makamında saldırı

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, görev yeri değişikliği talebini reddettiği polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından vuruldu. İki polisin de yaralandığı saldırının ardından hemen hastaneye kaldırılan Verdi, kurtarılamayarak şehit oldu

Emniyet Müdürü’ne makamında saldırı

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi (46) dün polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (38) tarafından makamında vurulmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal da yaralandı. Saldırgan Sarıcaoğlu da koruma polisi Köksal tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Kahreden olay dün 15.00 sıralarında, Eminettin Mahallesi’ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binasında meydana geldi. Derepazarı ilçesinde trafik polisi olarak görev yapan Sarıcaoğlu, görev yaptığı ilçeden 10 kilometre uzaklıktaki kent merkezine İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, tayin istemi nedeniyle ilgili İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Personel görüş günü olması nedeniyle görüşme programına alınan Sarıcaoğlu, özel kalemin odasına çağrıldı. Burada, tedbir amaçlı özel kalem görevlilerince tabancası alınan Sarıcaoğlu, ardından görüşme için Verdi’nin makam odasına girdi.

Aniden saldırdı

Görüşme sonrası odadan çıkan Sarıcaoğlu, teslim ettiği tabancasını aldı. Derepazarı’ndan, Rize kent merkezine tayin olma isteği, planlamaya uygun düşmediği bildirildiği için öfkeli olduğu iddia edilen Sarıcaoğlu, silahını teslim aldıktan kısa bir süre sonra aniden tekrar makam odasına yöneldi. Makam odasına dalan Sarıcaoğlu, tabancasını art arda ateşledi.

Haberin Devamı

Sarıcaoğlu’nun tabancasından çıkan kurşunların hedefi olan Müdür Verdi, saldırı anında makam odasına bulunan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma polisi Yiğit Can Köksal yaralandı. Silah sesleri üzerine Emniyet Müdürlüğü binasında panik yaşandı, çevik kuvvet ve özel harekat personeli makam odasına yöneldi. Çok sayıda ambulans da Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Bacağından vuruldu

Elinde tabancası bulunan Sarıcaoğlu, diğer polisler tarafından bacağından vurularak, etkisiz hale getirildi. Gelen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar Verdi, Polat ve Köksal, ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırı sonrası Emniyet Müdürlüğü ve hastane önlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ağır yaralanan Verdi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Diğer yarılar Polat ve Köksal’ın ameliyata alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Saldırgan Sarıcaoğlu da hastaneye kaldırıldı.

Sarıcaoğlu’nun bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni kazandığı, okula yakın bölgede görev yapmak için tayinini istediği ortaya çıktı. Trabzon’un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı saldırganın çevresinde sakin biri olarak tanındığı, olayın duyulması üzerine ailesi ve yakınlarının da şaşkınlık yaşadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Eşi yıkıldı

Saldırı haberi üzerine hastaneye koşan Altuğ Verdi’nin eşi Leyla Verdi, eşinin şehit olduğu haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken Leyla Verdi, görevli polis memurlarınca teskin edilmeye çalışıldı. Altuğ Verdi için bugün Rize Valiliği önünde tören düzenlenecek. Verdi’nin cenazesi, daha sonra Mersin’de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Emniyet Müdürü’ne makamında saldırı
‘Ona polis diyemiyorum’

Rize Valisi Kemal Çeber, Verdi’nin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maalesef çok üzücü, elim bir olay. Çok sevilen, çok başarılı Altuğ müdürümü şehit olmuştur, iki arkadaşımız yaralanmıştır. Olayı gerçekleştiren Derepazarı ilçesinde görevli trafik polisi. Altuğ müdürümüzle görüştükten sonra dışarı çıkıyor, silahını aldıktan sonra çok ani şekilde makama dönüyor. Sonra orada Altuğ müdürümüzü ve personel şube müdürümüzü, ardından da içeri müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. Burada bir üniversite kazanmış, il merkezine gelmek istemiş. Muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ben ona ‘polis memuru’ diyemiyorum, o hain ilgili de bir şeyler sorduk. Sessiz, kendi halinde bilinen birisi. Tabi cezasını çekecek.”

Haberin Devamı

Başarılı bir müdürdü

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi 1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji’nden, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. İstihbarat Daire Başkanlığı, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, BM Kosova ve Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda değişik rütbelerde görev alan Verdi, evli ve bir kız babasıydı. İyi derecede İngilizce bilen Verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülkedeki toplantı ve programlarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden isimlerdendi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Vali’den bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Emniyet Müdürü’nün şehit olmasının ardından Rize Valisi Kemal Çeber’i arayarak, bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Menfur bir saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Maalesef benim de yakın korumalığımı yapan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memurunun saldırması sonrası hayatını kaybetti. Emniyet Müdürümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifa diliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’yı telefonla arayarak, Verdi’ye rahmet, emniyet teşkilatına da başsağlığı dileklerini iletti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Şehit olan Rize Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, aynı saldırıda yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma memuru Yiğit Can Köksal’a acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da taziye mesajında, “Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim” dedi.

Emniyet Müdürü’ne makamında saldırı
‘Kahraman bir evladımızı kaybettik’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının ardından Rize’ye geldi. Yaralıları ziyaret eden Soylu, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, millete, devlete ve Emniyet teşkilatına başsağlığı diledi. Hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir olayla karşılaştıklarını belirten Soylu, “İyi yetişmiş, devletimizin iyi yöneticilerinden birisi olan ve aynı zamanda da hakikaten görev yaptığı her yerde kendisini sevdiren bir kardeşimizden bahsediyoruz. Tesellimiz şu, Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Görevi başında şehit oldu. Polislik anlamında ve mesleği anlamında da üst düzey bir yönetim ortaya koyan bir kardeşimizden bahsediyoruz. Hakikaten memlekete bundan sonra faydası dokunacak bir kahraman evladımızı kaybettik” dedi. Bir gazetecinin, saldırganın ifadesini sorması üzerine Soylu, “İlk ifadesini verdi ama tabii ilk ifadesinin üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru olmaz ve arkadaşlarımız, başsavcılık gerekli ifadeleri aldılar” diye konuştu.

Oktay bilgi verdi: Boynundan vurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da TBMM Genel Kurulu’nda, 2019 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Rize Emniyet Müdürlüğü’ndeki saldırıyla ilgili bilgi verdi.

Olayın, saat 14.50 sıralarında meydana geldiğini belirten Oktay, “Rize İl Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde, Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, il emniyet müdürü görüş gününde, tayin talebiyle makama çıktığı esnada, bilinmeyen bir nedenle İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı sol göğsü ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal’ı bacağından yaralamıştır” açıklamasında bulundu. Yaralıların, Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını aktaran Oktay, ancak İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu söyledi. Oktay, şüpheli polis memurunun silahıyla birlikte gözaltına alındığını kaydetti.