SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

En çok kilo verdiren diyetler

Yaz geldi, mayo sezonu açıldı. Hala istediği kiloya ulaşamayanlar korkmasın. Çünkü henüz geç kalmış sayılmazsınız. En çok kilo verdiren diyetleri sizler için araştırdık.

|

Kısa sürede vücudunuzdaki toksinlerle ve depolanmış yağlarla vedalaşarak ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken size uygun diyeti seçmek ve harekete geçmek.

İsveç diyeti

Düşük karbonhidrat, yüksek yağ şeklinde bir diyet listesine sahip olan İsveç Diyeti, sorunsuz ve hızlı kilo verdiriyor. Ayrıca metabolizmada yarattığı değişiklikten ötürü verdiğiniz kiloları iki yıl boyunca geri almanız hayli zor.

Diyetin uygulanışı sırasında, belirtilenin dışında çay, kahve ve meşrubat içilmemesi ve kahveye hiç bir şekilde belirtilenin dışında ek katkı yapılmaması gerekiyor. Ayrıca, tuz ve belirtilenin dışında şeker kullanılmaması, salatanın limonlu ve zeytinyağlı yenilmesi, günde 2 litre su içilmesi şart.

Kimlere uygun değil?
35 yaş üstü, şeker yüksek tansiyon gibi sağlık problemleri olan kişilerin bu diyeti yapmadan önce bir doktora görünmeleri tavsiye ediliyor.

Ne kadar sürüyor?
13 gün süren İsveç diyeti, iki haftada 7-20 kilo verdirebilmektedir. İsveç diyeti listesi 13 gün boyunca uygulandıktan sonra daha fazla kilo vermek için isteyenlerin, diyet listesini 3 ay arayla tekrarlaması gerekiyor.

Dukan diyeti:

Protein ağırlıklı diyet programı “Dukan Diyeti” 40 yılı aşkın süredir var. Ancak Dr. Dukan’ın yazdığı ve 2000 yıllarında çıkan “Dukan Diyeti Kitabı”ndan sonra son derece popüler hale geldi.
Karbonhidratların büyük oranda azaltılıp protein ağırlıklı beslenmeye yönelik bir diyet türü olan Dukan Diyeti’nde protein tükettiğiniz sürece kalori hesaplamanız gerekmiyor.

Kimlere uygun değil?
Özellikle diyabet, böbrek rahatsızlıkları gibi metabolik hastalıkları olan kişilerin uygulamasının oldukça sakıncalı olduğu biliniyor. Direkt protein ağırlıklı olup, tek tip beslenmeye dayalı olduğundan ani kilo kayıpları yaşattığı için bu tip rahatsızlıklara sahip olan kişilerde oldukça tehlikeli olabilmekte…

Ne kadar sürüyor?
Dört aşamadan oluşan Dukan diyetinde kalori sınırı olmadığı için listede yer alan gıdaları aksi belirtilmedikçe istediğiniz kadar tüketebiliyorsunuz.

Atak Aşaması: 68 adet saf protein yenebiliyor, 2-7 gün arası sürüyor. Günde 20 dakika egzersiz yapılması gerekiyor. İlk hafta içinde 1-4 kilo arası kilo verilmesi bekleniyor.

Seyir Aşaması: 68 adet saf proteine 32 adet sebze ekleniyor. Günde 30 dakika egzersiz yapılması gerekiyor. Her 6 günde 1 kilo verilmesi bekleniyor.

Sağlamlaştırma Aşaması: 68 protein, 32 adet sebzeye tam tahıllı ekmek, meyve ve peynir çeşitleri ekleniyor. Günde 25 dakika egzersiz yapılması gerekiyor.

Dengeleme Aşaması: Tüm gıda gruplarından yiyecekler tüketilebiliyor. Günde 20 dakika fiziksel aktivite yapılması gerekiyor.

Mono diyet

Tek besin grubu tükettiğiniz mono diyette, genel olarak kepekli pirinç ve mevsim meyveleri tavsiye ediliyor. Belirlenen süre boyunca uygulandığında vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor.

Kimlere uygun?
Bu diyet programı bünyelerini şaşırtarak hızlı kilo kaybı elde etmek isteyenler için geliştirilmiş. Bir öğünde doyana kadar yalnızca muz yemek size göre değilse, bu diyet size uygun görünmüyor.


Ne kadar süre ile yapılıyor?
Maksimum 1 hafta uygulanması öneriliyor. Ancak mutlaka bir uzman doktor gözetimi altında yapılması gerekiyor.

Avantaj ve dezavantajlar neler?
Vücut tek tip besin grubu aldığı için sindirim sistemine yardımcı oluyor. Ancak günlük protein, karbonhidrat, mineral ve yağ dengesi sağlanamadığı için uzun dönem uygulanırsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Neler yeniyor?
Sindirim problemi yaşayanlara günde 3 öğün pirinç tavsiye ediliyor. Yanında su ve yeşil çay tüketilebiliyor. Mevsimine göre seçilen meyve her iki saatte bir çiğ olarak yenirken; yalnızca elma pişmiş olarak yenilebiliyor.

Plan Integral diyeti


Her gıdanın organiğini, işlenmemiş özütünü yeme prensibine dayanan bu yöntemde masaj da yaptırmak gerekiyor.

Kimler için uygun?
Belli bölgelerde yoğunlaşmış yağlardan kurtulmak isteyen herkes için uygun.

Süresi ne kadar?
Yaklaşık 1 ayda sonucu görmeye başlayabilirsiniz.

Avantaj ve dezavantajları: Zayıflamak için hızlı bir yöntem değil. Ancak uzun vadede istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Menüde neler var?

Uyanır uyanmaz ılık bir bardak su ile güne başlayın.

Kahvaltı: 2 kivi, mandalina veya ananas, 1 kahve veya sütlü çay.

Ara öğün: Kepekli ekmek, zeytinyağı ve hindi, 1 fincan çay.

Öğle yemeği: Detoks çorbası: (1 kaşık yulaf, 3 yarım soğan, taze maydanoz, pırasa, 1 kabak, 150 gr taze fasulye), ızgara tavuk göğsü ve bitki çayı.

Ara öğün: 4 tane kuruyemiş, 1 yoğurt, 1 bardak çay.

Akşam yemeği: Detoks çorbası, 1 yumurta, 2 kivi, bitki çayı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.