Endometriozis

Endometriozis

Son dakika endometriozis haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan endometriozis gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan endometriozis haber sayfamızda...

Endometriozis

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 183 endometriozis haberi bulunmuştur.
‘Bu hastalık kaderiniz değil’
‘Bu hastalık kaderiniz değil’ Esra Erol, ‘Endometriozis Farkındalık Ayı’ kapsamında gerçekleşen ‘Endometriozise Karşı Birlikte Güçlüyüz’ isimli söyleşide moderatörlük yaptı.
28.03.2024 Cadde
Teşhisi 10 yılı bulabiliyor! Endometriozisle başa çıkmak için 7 öneri
Teşhisi 10 yılı bulabiliyor! Endometriozisle başa çıkmak için 7 öneri Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak adlandırılan endometriozis, endometrium dokusunun rahim dışındaki bölgelerde tutulum yapması anlamına geliyor. Toplumda sanılanın aksine ‘çikolata kisti’ endometriozisin çeşitlerinden sadece biri olup, çok daha şiddetli türü olarak karşımıza Derin Pelvik Endometriozis çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, “Endometriozis hastalığının sadece çikolata kisti olarak algılanması son derece yanlıştır ve bu yanlış algının bir an önce değiştirilmesi gerekir. Çünkü hastada çikolata kisti saptanmamış olsa da, endometriozisin en şiddetli çeşidi olan Derin Pelvik Endometriozis söz konusu olabilir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir” dedi.
15.02.2024 Genel Sağlık
Endometriozis (Çikolata Kisti)
Endometriozis (Çikolata Kisti) İsmi ile tatlıyı çağrıştıran, gel gelelim ki hiç de öyle olmayan, dünyada yaklaşık 190 milyon kadında, ülkemizde her 10 kadından 1’inde de gözlemlenen çikolata kistleri hakkında konuşalım…
10.02.2024 Pazar
18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor! Anne olmayı engelleyebiliyor
18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor! Anne olmayı engelleyebiliyor Halk arasında “çikolata kisti” olarak bilinen endometriozis, normalde rahmin iç zar tabakasında bulunması gereken hücrelerin çoğunlukla yumurtalıklar olmak üzere rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşmeleri olarak tanımlanıyor. Dünyada ve ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen endometriozis, kadınlık hormonu olan östrojen ile ilişkili olması ve bu yaşlarda vücutta daha fazla bulunması nedeniyle üreme çağı olan 18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor. Başta ağrı kesiciler ile geçmeyen ağrılı ve düzensiz adetler olmak üzere pek çok soruna yol açarak hayat kalitesini düşürebiliyor, çok daha önemlisi anne olmayı engelleyebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, endometriozisin atlanmaması gereken 10 sinyalini anlattı, önemli bilgiler verdi.
28.01.2024 Genel Sağlık
Hailey Baldwin'den 'hamilelik' iddialarına fotoğraflı yanıt
Hailey Baldwin'den 'hamilelik' iddialarına fotoğraflı yanıt Gösteri dünyasının popüler çifti Hailey Baldwin (24) ile Kanadalı popçu Justin Bieber (27), evliliklerinde üçüncü yılı geride bıraktı. Son olarak ünlü modelin bebek beklediği iddia edildi. Karnındaki şişliğin farklı bir nedeni olduğunu açıklayan Baldwin, "Acı verici, ağrılı ve midemi bulandırıyor" diyerek yaşadığı zorluğu anlattı.
30.11.2022 Cadde
Şiddetli adet sancısı hangi hastalıkların habercisi olabilir?
Şiddetli adet sancısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, şiddetli ağrı sancılarının nedenlerini ve hafifletmek için neler yapılabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Adet sancıları alt karın bölgesinde zonklayıcı veya kramp şeklinde ağrılardır. Birçok kadın, adet dönemlerinin hemen öncesinde ve adet sırasında adet sancısı çeker. Şiddetli adet sancıları, her ay birkaç gün günlük aktivitelere müdahale edecek kadar şiddetli olabilir. Endometriozis veya rahim miyomları gibi durumlar adet kramplarına neden olabilir. Nedeni tedavi etmek ağrıyı azaltmanın anahtarıdır. Başka bir durumdan kaynaklanmayan adet krampları yaşla birlikte azalma eğilimindedir ve genellikle doğumdan sonra düzelir. Yeterince uyumanın ve dinlenmenin yanı sıra düzenli egzersiz adet sancılarını hafifletmeye yardımcı olur. Sıcak bir banyo veya alt karnınızda ısı uygulamak adet kramplarını hafifletebilir. E vitamini, omega-3 yağ asitleri, B-1 vitamini (tiamin), B-6 vitamini ve magnezyum takviyelerinin adet kramplarını azaltabileceğini göstermiştir.
4.07.2022 Sağlık
Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir
Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürhan Adam, pelvik konjesyon sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
14.06.2022 Kadın Sağlığı
Kadınların sinsi düşmanı
Kadınların sinsi düşmanı TAJEV Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, üreme sağlığında kadınların gizli düşmanı olan ‘Endometriozis’ (çikolata kisti) konusuna dikkat çekerken, ailelerin genç kızların şikayetlerini ciddiye almaları konusunda uyarılarda bulundu. 
11.06.2022 Cadde
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor?
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor? Çoğunlukla gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde görülen şiddetli vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununun temel nedeni. Peki vitamin ve mineral eksiklikleri hangi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bu eksikliklerin giderilmesi için ne yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve olası jinekolojik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
11.05.2022 Kadın Sağlığı
Ameliyatlarda robotik cerrahi konforu
Ameliyatlarda robotik cerrahi konforu Özel Sağlık Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Kadirağa, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği robotik cerrahinin bir çok kadın hastalıkları ameliyatında kullanılabildiğini söyledi.
29.04.2022 Ege
Robotik cerrahi kadın hastalıklarında hangi avantajları sunuyor?
Robotik cerrahi kadın hastalıklarında hangi avantajları sunuyor? Robotik cerrahi hem hastaya hem de hekimlere birçok avantaj sunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Kadirağa, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği robotik cerrahinin birçok kadın hastalıkları ameliyatında kullanılabildiğini söyledi.
28.04.2022 Kadın Sağlığı
Halsey'den sevenlerine kötü haber! Müziğe ara verebilir
Halsey'den sevenlerine kötü haber! Müziğe ara verebilir Yaklaşık iki yıldır birlikte olduğu Türk sevgilisi Alev Aydın'dan Ender Ridley adında bir oğlu olan dünyaca Halsey'den sevenlerini üzecek bir haber geldi. Ünlü şarkıcı, yaşadığı sıkıntıyı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.
27.04.2022 Cadde
Yumurta dondurma yöntemi hakkında en çok merak edilen 8 soru ve cevap
Yumurta dondurma yöntemi hakkında en çok merak edilen 8 soru ve cevap Son yıllarda 'vitrifikasyon' adı verilen yeni bir dondurma tekniğinin gelişmesi sayesinde yumurta dondurma yönteminden oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. "35 yaşından önce yumurta dondurma işleminin yapılması daha çok sayıda ve iyi kalitede yumurta elde edilmesini sağlayarak işlem başarısını artırıyor” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, yumurta dondurma yöntemi hakkında en çok merak edilen 8 soruyu yanıtladı.
26.04.2022 Kadın Sağlığı
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu!
2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu! Müzik dünyasının iki yıldır büyük bir özlem duyduğu buluşma sonunda gerçekleşti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle önceki yıl online bağlantıyla, geçen yıl da çok sert güvenlik önlemleri altında ve az sayıda konuğun katılımıyla yapılan Grammy Ödülleri, 2022 yılında eski pırıltısına kavuştu. Ödüller sahiplerini bulurken, kırmızı halıda adeta şıklık yarışı yaşandı. Ukrayna Lideri Volodimir Zelenskiy'nin online olarak bağlandığı gecede yaptığı konuşma ise törene damga vurdu.
5.04.2022 Cadde
Halsey ameliyat olduğunu duyurdu! 'Kırılganım ama heyecanlıyım'
Halsey ameliyat olduğunu duyurdu! 'Kırılganım ama heyecanlıyım' Türk sevgilisi Alev Aydın ile mutlu bir birliktelik sürdüren sürüdüren dünyaca ünlü şarkıcı Halsey, ameliyata girmeden önce çektiği bir fotoğrafını yayınlayarak, "Eğer beni görürseniz nazik olun. Kırılganım. Kırılganım ama heyecanlıyım" notunu yazdı.
4.07.2022 Cadde
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır?
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır? Bir yıldan fazla süredir düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına karşın hamileliğin gerçekleşmediği çiftler tıp alanındaki gelişmeler sayesinde farklı kısırlık tedavisi seçeneklerine başvurabilirler. Prof. Dr. Göğşen Önalan’ın yaptığı açıklamalara göre üreme tıbbında devam eden ilerlemeler sayesinde, birçok çift doğurganlık sorununun üstesinden gelebiliyor ve çocuk sahibi olabiliyor.
24.02.2022 Cinsel Sağlık
Kadınların genital sağlığı için en iyi 10 besin
Kadınların genital sağlığı için en iyi 10 besin Pek çok kadın hayatının bir noktasında bir tür vajinal sorunla karşı karşıya kalır. Mantar ve idrar yolu enfeksiyonları, genital kuruluk, vajinit, aşırı akıntı bunlardan birkaçıdır. Genital sağlığı etkileyen faktörler arasında korunmasız cinsel ilişki, pelvik inflamatuar hastalık, endometriozis, psikolojik sorunlar, hormonal değişiklikler, hijyen ürünlerinin yanlış kullanımı olabilir. Sağlıklı bir vajina, doğal olarak asidik bir pH düzeyine ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan bol miktarda sağlıklı bakteriye sahiptir. İyi hijyen ve çeşitli besinler vajinanızın sağlıklı kalmasına ve pH seviyelerinizin dengelenmesine yardımcı olabilir. İşte vajinal sağlığınızı iyileştirmek için en iyi 10 besin! - PEMBENAR ÖZEL
15.02.2022 Kadın Sağlığı
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kadınların genellikle her ay düzenli olarak yaşadıkları adet dönemi kimilerinde daha hafif ağrılarla geçerken kimilerinde daha ağır seyredebiliyor. Kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve hareketlerini önemli ölçüde kısıtlayan adet sancısı bazen beraberinde mide buluntusu, ishal, tansiyon düşüklüğü, bel ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve dengesiz bir ruh hali getirebilir. Regl ağrısını ilaçsız geçirmek isteyenler için evde yapılabilecek basit bitkisel çözümlerle mevcut. Adet sancısına ne iyi gelir? diyorsanız regl ağrısı neden olur, nasıl geçer? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Kadın Sağlığı
Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Şiddetli karın ağrısı neden olur?
Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Şiddetli karın ağrısı neden olur? Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan karın ağrısı kişinin gündelik hayatını olumsuz yönde etkiler. Bazı sağlık problemlerinin habercisi olan karın ağrısı genellikle yaşam tarzı ve beslenme düzeni ile ortaya çıkar. Evde doğal yöntemlerle çözüme kavuşturulan karındaki sancıların şiddeti bazen fazla olabilir. Karın bölgesini sıcak tutmak, bitki çayları, egzersiz ve yürüyüşler bağırsaktaki ağrılara iyi gelebilir. Ancak sürekli ve geçmeyen karın ağrısında doktora başvurulmalı ve karın ağrısının nedeni araştırılmalıdır. Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer ve şiddetli karın ağrısı neden olur? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Genel Sağlık
Adet döneminde öksürük, nefes darlığı ve göğüs ağrısı varsa...
Adet döneminde öksürük, nefes darlığı ve göğüs ağrısı varsa... Adet dönemi öncesi ya da adet döneminde meydana gelen göğüs ağrısı, nefes darlığı, öksürük ve balgamdan kan gelme gibi şikayetlere dikkat! Bu şikayetlerin Menstural pnömotoraksı işaret ettiğine dikkat çeken Doç. Dr. Özkan Demirhan mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti.
2.11.2021 Genel Sağlık
Çikolata kistleri erken yaştaki kızları da etkiliyor
Çikolata kistleri erken yaştaki kızları da etkiliyor Rahmin içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışında, bağırsaklarda, mesanede oluşmasına halk arasında çikolata kisti denilen endometriozis hastalığı oluşabilir. İlk adette hemen oluşabileceği gibi daha sonrasında da oluşabilir. Özellikle ağrılı adet dönemi yaşayan veya düzensiz adet dönemleri olan genç kızlarında doktora görünmesi gerekmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgi verdi.
29.10.2021 Kadın Sağlığı
40 yaş altındaki meme kanseri vakaları arttı!
40 yaş altındaki meme kanseri vakaları arttı! İstatistiklere göre, kadınlarda meme kanseri yaklaşık yüzde 85 oranında 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Ancak 40 yaş altında görülen meme kanserinin daha agresif seyirli olması önemini artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Radiology Dergisinde yayınlanan bir analiz çalışmasına göre, 40 yaşın altındaki kadınlarda meme kanserinden yaşam kayıplarının 1987 yılından bu yana ilk kez arttığına dikkat çekildi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özcan Gökçe, sonuçları şaşırtan çalışmayı değerlendirdi.
18.10.2021 Genel Sağlık
Çikolata kisti olan kadınlar bol su içmeli!
Çikolata kisti olan kadınlar bol su içmeli! Ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyon kadında olan, her 10 kadından 1 tanesinde görülen çikolata kisti ilerlemesi durumunda hastanın sosyal hayatını ve psikolojisini ciddi etkilemektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgiler verdi.
11.10.2021 Kadın Sağlığı
Soğan kürü, çikolata kistini geçirir mi?
Soğan kürü, çikolata kistini geçirir mi? Rahmin içini döşeyen endometrium tabakası rahmin dışında, bağırsaklarda, mesanede bulunduğunda çikolata kisti denilen endometriozis hastalığı oluşabilir. İlk adette hemen oluşabileceği gibi daha sonrasında da görülebilir. Özellikle ağrılı adet dönemi yaşayan veya düzensiz adet dönemleri olan genç kızların doktora görünmesi gerekmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgi verdi.
25.09.2021 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Endometriozis ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.