Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Geleneksel lezzetler)

Enfes yemek tarifleri serisi ile geleneksel lezzetlerimizi sofralarımıza getiriyoruz. En beğenilen geleneksel lezzetlerimizin tariflerini verdiğimiz Enfes yemek tarifleri ile sofralara bayram ettiriyoruz. İşte Enfes yemek tarifleri ve geleneksel lezzetler

Enfes yemek tarifleri (Geleneksel lezzetler)

Enfes yemek tarifleri ile birbirinden lezzetli geleneksel yemekleri sofralarınıza getiriyoruz. Geçmişten bu zamana kadar dilden dile yayılmış olan lezzetleri yaşatmak ve o lezzetlerden mahrum kalmamak için verdiğimiz tarifler hemen herkes için harika seçenekler.

Hem siz hem de ev halkınız yeni tatlar denemekten hoşlanıyorsanız bu geleneksel yöresel lezzetler yapması da yemesi de zevkli yemekler olacak.

İşte geleneksel lezzetlerimiz

YÖRESEL LEZZETLERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Elazığ’ın cızlığı (Cızlık tarifi)
Elazığlılar bilir. Cızlık deyince akan tüm sular durur ve eğer akşam yemekte varsa tüm gün aç kalmak göze alınır… Hemen tarifimize geçelim.


Malzemeler
*500 gr kıyma
*Soğan
*Biber salçası
*Domates salçası
*Kırmızı toz biber
*Karabiber
*Kekik
*Tuz

Yapılışı
Öncelikle karnıyarık tenceresinin içine sıvı yağ ve bir kaşık da tereyağı koyun hafif kızartın. Daha sonra küp küp doğradığınız soğanları, yapacağınız cızlık miktarına göre (Yaklaşık 500 gr ) kıymayı, 2 kaşık biber, 1 kaşık domates salçasını, baharatları üzerine ekleyin ve kıymalar pişene kadar kavurun.
Başka bir kabın içinde hamurunuzu mayalayın. Mayalanma işleminden sonra parçalara ayırın. Yaklaşık tenis topu büyüklüğünde ayırdığınız hamur parçalarını açın.

Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız kıymalı içi koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın. Uçlarını hafifçe bastırarak yapıştırın. Önceden ısıttığınız büyük yanmaz tavanızın üzerine kapattığınız hamuru koyun.

Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişene kadar tutun. Daha sonra temiz bir havlunun üzerine alın.
Sıcak ve soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kilis yöresel yemekleri

Van'ın meşhur yemek tarifleri


Et Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber