Enginar nasıl soyulur?
Enginar lezzetinin yanı sıra ayıklanması çok meşakatli bir sebze. Enginar nasıl soyulur merak ediyorsanız, bu haber yardımıyla kolayca enginar ayıklayabileceksiniz. İşte enginar nasıl soyulur anlatımı:
Enginar muhteşem tadına rağmen ayıklanması ve soyulması çok zor bir sebze. Fakat bir kere doğru yöntemleri öğrendiğiniz zaman hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Enginar nasıl soyulur hakkında bilmeniz gereken püf noktaları sizin için derledik.
İşte enginar nasıl soyulur adım adım anlatımı:
1. Enginarları ayıklamak için öncelikle sapını ve yapraklarını kesin
2. Bir tencerenin içine enginarın yarısına gelecek şekilde su doldurun. Ocağın altını yakın ve yaklaşık 50 dakika boyunca kısık ateşte bekletin. Enginarın içine çatalınız kolayca batırılıyorsa, ocaktan alabilirsiniz.
3. Enginarı baş aşağı gelecek şekilde bir yerde sabitleyerek kurumaya bırakın
4. Tek tek enginarın yapraklarını koparın.
5. Enginarın ortasındaki acı olmayan yapraklara varana kadar soymaya devam edin.
6. Son kalan enginar yapraklarını da koparın
7. Bir çatal yardımıyla enginardaki tüyleri çıkarın
8. İşte hazır. Bütün lezzetini barındıran enginarın kalbini artık yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!