Enis Berberoğlu

Enis Berberoğlu

Türk gazeteci ve yazardır. 1975 Avusturya Lisesi mezunudur. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başlamıştır. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalışmıştır. Habertürk'te yayınlanan Perde Arkası ve CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge adlı proğramlarının katılımcılarındandır. 29 Aralık 2009 itibari ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine getirilmiştir. Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu’nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var. Boş zamanlarında matematik, tarih ve triller tarzı kitaplar okumayı seviyor. Enis Berberoğlu, 24 Nisan 2005 tarihli köşe yazısında, aile boyu suç ve meziyete inanmadığını kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden verdi: “Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir’de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım.”

Enis Berberoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 754 enis berberoğlu haberi bulunmuştur.
İmamoğlu: 10 yılda İstanbul'a 50 yıla bedel iş yapacağız
İmamoğlu: 10 yılda İstanbul'a 50 yıla bedel iş yapacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler’de düzenlenen ‘Bakırköy- Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap Açılışı’ törenine katıldı.
18.03.2024 Gündem
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 yıl hapis cezası
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 yıl hapis cezası MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Gül’ü ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
28.02.2024 Gündem
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi CHP'li 1 ve HEDEP'li 2 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'ye ulaştı.
13.11.2023 Gündem
İBB Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı davada karar
İBB Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı davada karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılandığı davada karar verildi.
22.09.2023 Gündem
MİT TIR'ları davasında Enis Berberoğlu gelişmesi!
MİT TIR'ları davasında Enis Berberoğlu gelişmesi! MİT TIR'ları davasında CHP'li Enis Berberoğlu hakkındaki yargılamanın durmasına karar verildi.
13.09.2023 Gündem
Gazeteci Barış Pehlivan cezaevine girdi
Gazeteci Barış Pehlivan cezaevine girdi Gazeteci Barış Pehlivan, koronavirüs nedeniyle tahliye edilen hükümlülerin tekrar cezaevine dönmesini gerektiren yasa kapmasında cezaevine girmek için Marmara Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu.
15.08.2023 Gündem
CHP, Merdan Yanardağ için milletvekili heyeti görevlendirdi
CHP, Merdan Yanardağ için milletvekili heyeti görevlendirdi CHP TBMM Grup Başkanlığı, tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkındaki hukuki süreci takip etmek için milletvekili heyeti görevlendirildiğini açıkladı.
29.06.2023 Gündem
Meclis’in gazeteci vekilleri
Meclis’in gazeteci vekilleri 14 Mayıs seçimlerinde Meclis’e girenler arasında çok sayıda gazeteci isim de yer aldı.
16.05.2023 Gündem
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu.
15.05.2023 Gündem
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları CHP milletvekili adayları belli oldu. Bu sıcak gelişmenin ardından seçmenler yoğun şekilde "CHP il il milletvekili adayları kimler?" sorusunu yöneltiyor. İşte açıklanan milletvekili aday listesi...
11.04.2023 Bilgi Rehberi
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi CHP’de milletvekili adayları listesi şekillenmeye başladı. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
9.04.2023 Haberler
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi CHP’de milletvekili adayları listesi netleşti. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
11.04.2023 Gündem
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan Filistin çağrısı: İnsanlık bu zulme sessiz kalmamalı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan Filistin çağrısı: İnsanlık bu zulme sessiz kalmamalı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
8.04.2023 Gündem
Berberoğlu ve Gül’e ‘cezasızlık’ bozuldu
Berberoğlu ve Gül’e ‘cezasızlık’ bozuldu Yargıtay 3. Ceza Dairesi, MİT TIR’ların Suriye’ye silah taşıdığı iddialarının yer aldığı haberler nedeniyle yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkında ceza verilmemesi yönündeki kararı bozdu.
7.04.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan 'İmamoğlu kararı' açıklaması: Hukuki açıdan doğru
Bakan Soylu'dan 'İmamoğlu kararı' açıklaması: Hukuki açıdan doğru İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkeme kararına ilişkin soruları yanıtladı.
19.12.2022 Gündem
Partiler istismara karşı tek ses oldu
Partiler istismara karşı tek ses oldu ‘İsmailağa Cemaati’nde 6 yaşında çocuğa cinsel istismar” olayına Bütçe görüşmelerinde tepki yağdı. Tüm partilerin sert tepki gösterdiği konunun araştırılması için AK Parti’li Özlem Zengin bir komisyon kurulmasını önerdi...
9.12.2022 Gündem
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği TBMM Genel Kurulu'nda; Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2023 Yılı Bütçesi'nin görüşmeleri sırasında 'Kürtçe konuşma' gerginliği yaşandı. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, bakanlıkların bütçeleri ile ilgili konuşmasını Kürtçe yapması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Anlamıyoruz denilenleri' diyerek tepki gösterdi. Mikrofonun sesini kısarak Taşçıer'in konuşmasına engel olan Meclis Başkanvekili Haydar Akar ise "Birçok arkadaşımın farklı farklı ana dilleri var. Bir cümle söyleyebilir, iki cümle söyleyebilir ama konuşmanın tümünü yapamaz arkadaşlar" diyerek uyarı yaptı.
6.12.2022 Gündem
Gazeteci Tufan Türenç'e veda
Gazeteci Tufan Türenç'e veda Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Tufan Türenç, son yolculuğuna uğurlandı.
25.04.2022 Gündem
'Felsefi düşünceye ihtiyacımız var'
'Felsefi düşünceye ihtiyacımız var' Büyükada’daki felsefe ve siyaset konulu sempozyumda konuşan Kılıçdaroğlu, “Siyasetçi ülkenin sorunlarını çözmeye adaysa mutlaka felsefecilerle de bir araya gelmek zorundadır. Siyasetçinin en azından asgari belli bir entelektüel derinliğe ihtiyacı vardır” dedi...
26.09.2021 Siyaset
‘AYM tarihi karar verdi’
‘AYM tarihi karar verdi’ Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiği yönünde karar verdiği HDP eski Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, karar sonrası konuştu.
3.07.2021 Gündem
AYM’den Gergerlioğlu için ‘hak ihlali’ kararı
AYM’den Gergerlioğlu için ‘hak ihlali’ kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda, oy birliği ile hak ihlali kararı verdi.
2.07.2021 Siyaset
‘Siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız’
‘Siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız’ CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olacağını düşünmüyorum” sözlerine “Sayın Ünal bizi izlemeye devam etsin. Millet İttifakı’nın adayını düşünmek yerine kendi adaylarının encamını düşünmesi gerekir” yanıtını verdi.
1.06.2021 Siyaset
Gergerlioğlu AYM’ye başvurdu
Gergerlioğlu AYM’ye başvurdu HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşmesi kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Gergerlioğlu, “Enis Berberoğlu’na adalet veren bir mahkeme var, ben de aynı kararı bekliyorum” dedi.
24.03.2021 Siyaset
Son dakika: TBMM Başkanı Şentop: Bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var
Son dakika: TBMM Başkanı Şentop: Bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var Gelen son dakika haberine göre; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suçun cezasının ağırlığı veya suçun niteliği dikkate alınarak, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ya da genel anlamda sınırlayıcı bir düzenlemenin düşünülebileceğini belirtti. Şentop yaptığı açıklamada "TBMM'de bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var. Bu çok yüksek bir sayı. TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil." İfadelerini kullandı.
22.03.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Milletvekilliğinin nasıl sona ereceği anayasayla kanunla belirlenmiştir
TBMM Başkanı Şentop: Milletvekilliğinin nasıl sona ereceği anayasayla kanunla belirlenmiştir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilliğinin nasıl kazanılacağının hukukla belirlendiği gibi nasıl sona ereceğinin de yine Anayasa'yla, kanunlarla belirlendiğini belirterek, "Milletvekili seçilirken, milletvekili sıfatını taşırken Anayasa'nın, kanunların verdiği çerçeveyi bir hak olarak görenler, milletvekilliği Anayasa'ya göre, kanunlara göre sona erdiğinde de hukukun gereğine razı olmak mecburiyetindedirler." dedi
19.03.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Enis Berberoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.