Siyaset Erdoğan’a İnönü tepkisi: Devlet geleneğini istismar ediyor

Erdoğan’a İnönü tepkisi: Devlet geleneğini istismar ediyor

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik, “Sen ne anlarsın ezandan, ne anlarsın Kuran’dan” ifadelerine, aile geçmişini açıklayarak yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Benim atalarım İran’ın Horasan’ından gelmişlerdir. Anadolu erenleri olarak geldiler” dedi. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın İnönü’ye yönelik sözlerine de tepki gösterdi...

Erdoğan’a İnönü tepkisi: Devlet geleneğini istismar ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

YAŞA TAKILANLAR: Aramızda tren kazası (Çorlu) mağdurları var. Araştırma önergesi verdik ama AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İki partiyi bütün Trakya’ya şikâyet ediyorum. Kentsel dönüşüm mağdurları aramızda. İstanbul’u teslim edin, kentsel dönüşüm nasıl olur, bütün dünyaya gösterelim. Emeklilikte yaşa takılanlar aramızda. Kanun teklifini verdik, Genel Kurul’a indireceğiz. Kim destek veriyor vermiyor ortaya çıkacak. Hangi parti samimi, hangi parti değil, akla karayı Genel Kurul’da göreceksiniz.

KAŞIKÇI TEPKİSİ: Cemal Kaşıkçı’nın ne olduğunu kimse bilmiyor. Öldürüldüğü kesin deniyor. Yapılması gereken, bir; Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi derhal gözden geçirmeliyiz. İki; sorumluluğu olanlar yargıya teslim edilmeli. Türkiye çadır devleti olmamalı. Üç; dokunulmazllığı olan tüm diplomatların derhal sınır dışı edilmesi lazım.

Haberin Devamı

AÇIĞIMI BULAMAZLAR: Ne zaman canını acıtsam, ne zaman yalan söylediğini ispat etsem, “Eyy Kılıçdaroğlu sen SSK’yı batırdın” der. Hadi ben batırdım, 16 yıldır sen niye düzeltemiyorsun? Acaba bir açık bulabilir miyiz diye bir ordu müfettiş görevlendirdiler. Senin feriştahın gelse bir toplu iğne ucu kadar açık bulamaz.

10 SORU HEDEFİNİ BULDU: “Dış güçler ezanımıza, bayrağımıza saldıranlardır” diyor. Ben de kendisine sordum. Gittin McKinsey ile anlaşma yaptın. Senin bayrağına, ezanına saldıran adamlar bunlar. Kızılcahamam’da konuşuyor, “Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız.” Teşekkür ederim. Demek ki 10 soru hedefini buldu. Damat diyordu ki “McKinsey için yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir.” Peki kayınpederin bunu iptal etti, cehaletten mi, ihanetten mi? Sevgili Erdoğan, damadın hakkında da tazminat davası açacak mısın?

REEL SEKTÖR KRİZİ ÇIKACAK: Daha krizin başındayız. Önce likitide, ikinci aşama kredi krizi. Üçüncü aşama, reel sektör krizi çıkacak. Gazi Üniversitesi’nin resmi yazısı. “Hayati zorunluluk olmadıkça ameliyatları yapmayın” diyor. “Para yok” diyor. Türkiye’yi bu hale getirdiler. Erdoğan “Türkiye şahlanacak ve uçacak” diyordu. Ne şahlandı? Dolar. Ne uçtu? Fiyatlar.

Haberin Devamı

BENİ TANIMIYOR: Ne diyor, “Sen ne anlarsın ezandan, Kuran’dan.” Beni tanımıyor. Benim atalarım, dedelerim İran’ın Horasan’ından Türkiye’ye gelmişlerdir. Selçuklu döneminde buraya gelmişlerdir. Anadolu erenleri olarak geldiler Anadolu’ya. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana gibi... Anadolu’nun Türkleşmesini sağladılar. Benim büyük dedemi söyleyeyim. Mekanı Akşehir’dedir. Adı Seyyid Mahmudi Hayrani’dir. Bir dönem sandukası çalınır türbesindeki. Sanduka bulunur ve şu anda Türk İslam Eserleri Müzesi’ndedir. Sen kim oluyorsun da benim Müslümanlığımı sorguluyorsun?

İNÖNÜ YANITI: 45 yıl önce hayatını kaybetmiş. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Türkiye’nin tapusu Lozan’ın kahramanı. Siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Efendim İnönü ABD bayrağını sallamış. Bir bakıyorsunuz Amerikan ve Türk bayrağı ikisi beraber ve İnönü bir karşılamada bunu tutuyor. Devlet geleneğidir, yabancı birisi geldiği zaman Türk ve o ülkenin bayrakları birlikte taşınır. Adam devlet geleneğini dahi istismar edecek kadar acziyet içinde. Aşık Veysel şöyle söyler: “Aldanma cahilin kuru lafına/Kültürsüz insanın külü yalandır/Hükmetse dünyanın her tarafına/Arzusu, hedefi, yolu yalandır’. Tarif ettiği kişi de Erdoğan’dır.

Haberin Devamı

Erdoğan’a İnönü tepkisi: Devlet geleneğini istismar ediyor

CHP’li kadınlar İnönü’yü andı

CHP’nin İzmir Kadın Kolları İl Başkanlığı üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye yönelik eleştirilerine İnönü’nün doğduğu Konak’taki tarihi bina önünde yanıt verdi. Grup adına açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İsmet İnönü’nün ömrünü milli mücadeleyle geçirmiş, savaşlar nedeniyle babası ve oğlununun cenaze törenine dahi katılamamış bir vatansever olduğunu söyledi. Pekdaş “Biz kadınlar Büyük Atatürk ve İsmet İnönü’ye aynı zamanda bir kadın devrimi gerçekleştirdikleri için de borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. l İzmir DHA