Siyaset Erdoğan’dan İdlib yorumu: İnşallah devamı gelir

Erdoğan’dan İdlib yorumu: İnşallah devamı gelir

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gaziler Günü töreninde Suriye krizine değinen Erdoğan, “Soçi’de dedik ki ‘ artık kan dökülmesin, gözyaşı dinsin.’ 12 madde sıralandı, imzalandı. İşte bu sınırların ötesinde bir barışa adımdır. İnşallah devamı gelir” dedi

Erdoğan’dan İdlib yorumu: İnşallah devamı gelir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki krize ilişkin Soçi’de imzalanan mutabakata değinerek “İnşallah devamı gelir” dedi. Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TOPYEKÛN GAZİ: Her gazimiz, her şehidimiz milletimizin ortak değeridir. Esasen bu millet topyekun gazi bir millettir. Bu topraklarda boşluk yok, her tarafta şehitlerimizin, gazilerimizin kanları var... Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz dağları, ovaları, sınır boylarını, sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

KANDİL’DE, SİNCAR’DA: Hatırlayın hep şu ifadeyi kullandım, ‘inlerine gireceğiz’ dedim. Girdik mi inlerine girdik, işte o inlere girenler burada. Siz hiçbir zaman yılmadınız. ‘Acaba bu inin içinde ne var’ diye düşünmediniz. Evvel Allah oraya ‘ya Allah Bismillah’ dediniz girdiniz, oraları onlara zindan ettiniz. Bu Cudi’de, Gabar’da, Kato’da, Afrin’de, Cerablus’ta böyle oldu. Türkiye’mizin dört bir yanının dışında böyle oldu. Kandil’de, Sincar’da böyle oldu, böyle olacak. Buralarda durmak yok, yola devam edeceğiz... 15 Temmuz’da bir telefonla milletim sokaklara döküldü. Fazla sürmedi 16 saatte bu millet o FETÖ denilen alçak, hain terör örgütüne karşı zaferle kucaklaştı. Bu millet böyle bir millet. Bu millet bu destanı Çanakkale’de de yazmadı mı, yazdı. Bütün batı, dünya karşısındaydı ama bizim Mehmedimiz 14 yaşından tut o civanlar, o kınalı ellerle beraber hepsi Gazi Mustafa Kemal’le beraber Çanakkale’deydi, Kocatepe’deydi.

Haberin Devamı

HAKKINIZI BİLİN: Çalışma Bakanlığı bünyesindeki faaliyet gösteren birimi genel müdürlük seviyesine yükselttik. Bakıma muhtaç gazilerimize 150 bin lira diğer malullere de 102 bin lira tazminat ödüyoruz. Malul gazi çocuklarına eğitim desteği veriyoruz. Gazilerimizin kendileri veya yakınlarından birine kamuda istihdam imkanı getirdik. Bu kapsamda 10 bin 89 gazimiz ve gazi yakınımız ile 5 bin 235 şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Ücretsiz seyahat kartı verdiğimiz gazi ve gazi yakınımızın sayısı 135 bine yaklaştı. Bu kartlar aynı zamanda kamu kuruluşlarına ait sosyal tesislerden, kurum personeli tarifesinden yararlanma hakkının kullanılabilmesine de imkan veriyor. Hakkınızı bilin sakın aşağı düşmeyin. Şehit yakınları için de benzer uygulama bulunuyor. Devletin sağladığı imkanlar vefa göstergesidir lütuf değildir.

Haberin Devamı

KİMİ ZAMAN AĞLADIM: Kimi zaman şehitlerimizin ardından ağladım, kimi zaman gazilerin acılarını paylaştım, zararların üzüntüsünü yaşadım. Kimi zaman dost bildiklerimizin, müttefik gördüklerimizin ihanetlerinin şaşkınlığı ile etrafımıza bakındık. Kimi zaman da en zor günlerimizde yanımızda olanların memnuniyeti ile tebessüm ettik. Hiçbir zaman yeise kapılmadık, umudumuzu kaybetmedik. Mücadeleden vazgeçmedik.

İNŞALLAH DEVAMI GELECEK: Türkiye ülke sınırları içinde milyonlarca kişinin güven ve huzur içinde yaşamsını sağlıyorsa bu duruşu sayesindedir. Putin ile Soçi’deki görüşmelerde İdlib ile alakalı barış sürecin nasıl başlattığımızı ifade ettiler. Savunma bakanları artık o belgeye imzayı attılar. Dedik ki; artık kan dökülmesin, gözyaşı dinsin. Onun içinde ne gibi adım atmamız gerekiyorsa adımları atalım. 12 madde sıralandı, imzalandı. İşte bu sınırların ötesinde bir barışa adımdır. İnşallah devamı gelir. Türkiye Irak’ta kendisine karşı kurulan tuzakları bozarken terör örgütünü tarihinde hiç olmadığı kadar sindirmişse bu dirayeti sayesindedir. Türkiye, başka zamanda yaşasa altında kalkamayacağı saldırıları birer birer püskürtebiliyorsa bu samimiyeti sayesindedir.

Haberin Devamı

Külliye’de gaziler geçidi

Beştepe’deki Gaziler Günü etkinliğinde malul gazi Yakup Kutman bir konuşma yaptı. Şırnak’ta gazi olan Emrullah Dağ şiir dinletisi sundu, rehabilitasyon merkezinde tedavi görenlerden oluşan Gaziler Korosu konser verdi. Sunuculuğu Merasim Sokak patlamasında gazi olan Rezzan Kavuk ile Van’da terör sonucu bacaklarını kaybeden Serhan Avara yaptı.